Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Příbram prohrála i se Slováckem a zůstává poslední

Příbram - Příbram se nezmátořila ani se Slováckem a připsala si další čárku do kolonky proher. Utkání, které skončilo z pohledu Příbrami 0:1, rozhodl v 80. minutě Tomáš Ťok. Slovácko díky němu ukončilo svou čtyřzápasovou sérii bez vítězství.

Po oboustranně opatrném úvodu si první větší šanci ve 24. minutě vypracovala Příbram. Majtán vyslal přesným pasem za obranu Brandnera, který však zblízka trefil jen připraveného brankáře Heču.

Brzy poté na druhé straně Civičova gólová hlavička nebyla uznána kvůli útočnému faulu Koného. Zápas však nenabízel žádné strhující představení, což potvrdil i pokřik fanoušků "My chceme fotbal". Těsně před pauzou ještě Reinberkova ruka v šestnáctce po hlavičce Rezka nebyla k nelibosti domácích oceněna penaltou.

Obrovskou příležitost v 65. minutě neproměnil záložník Slovácka Civič, jenž se dostal k odraženému míči, ale sám před Hruškou trefil jen nohy domácího brankáře. Toho o chvíli později zachránila tyčka po střele Diviše z malého vápna. V koncovce zaváhal i příbramský Trapp a hlavou zblízka zamířil nad branku.

V 80. minutě hosté ukončili bezbrankový stav. Diviš po průniku na pravé straně našel zpětnou přihrávkou střídajícího Ťoka a ten se ranou z první trefil přesně. Záložník Slovácka si v sedmém ligové utkání kariéry připsal premiérový gól. Příbram už se v závěru nevzpamatovala a opět vyšla naprázdno.

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 80. Ťok. Rozhodčí: Houdek - Dobrovolný, Hájek. ŽK: Divíšek, Pilík - Koné. 

Příbram: Hruška - Pecháček (22. Brandner), Jiránek, Tregler, Krameš (82. Kacafírek) - Pilík, Trapp, Divíšek, Rezek - Majtán (74. Casado) - Mahmutovič. Trenér: P. Rada.

Slovácko: Heča - Reinberk (67. Ťok), T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski, Daníček - Diviš, Havlík, Civič - Koné (46. Zajíc). Trenér: Levý.

Petr Rada (trenér Příbrami): "Prohráli jsme opět doma, nedali jsem branku a už je to hodně vážné. V prvním poločase se kromě jedné šance soupeř do ničeho nedostával. Dobře jsem pokryli Koného. Měli jsem nějaké náznaky, ale pak po naší fatální chybě dal soupeř tyčku a už to smrdělo gólem. Naší největší šanci měl Trapp, který to tam chtěl trknout, ale kdyby to třeba jen lízl, tak by to byl gól. Pak jsme dostali branku po naší chybě, když na pravé straně neudržíme míč a z rychlého brejku to pěkně zatáhli a přihráli pod sebe, kde proměnili brejk. Pak jsem si vytvořili tlak nakopávanými balóny, ale nic z toho nebylo. Situace je velmi kritická, chtěli jsme bodovat před reprezentační pauzu, ale nevyšlo to. Hráči pak sedí v kabině, mají hlavy dole, ovšem to je už pozdě. Nemůžeme dostávat tak hloupé branky. Je nepříjemné prohrát před repre pauzu, hráči se v tom pak babrají. Je to nepříjemné."

Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Utkání se dneska hodnotí daleko lépe než ty předchozí. Ne jenom, že jsme získali na půdě soupeře důležité tři body, ale i výkon byl dobrý. Musím poděkovat celému mužstvu i realizačnímu týmu, jakým způsobem ten zápas odpracovalo a zvládlo. První poločas byl z obou stran hodně opatrný, bylo tam málo brankových příležitostí, málo střel. Druhý poločas byl z obou stran otevřenější, ještě před tím, než jsme vstřelili branku, tak jsme mohli dát tři góly, ale nesmíme zapomínat, že za stavu 0:0 mohl Trapp poslat Příbram do vedení. Po gólu jsme to zvládli velmi dobře, bylo tam od soupeře hodně nakopávaných míčů, ale my jsem to zvládli. I to, jak jsem se chovali v osobních soubojích, byl krok dopředu. Je to teprve deváté kolo a tohle vítězství má pro nás cenu zlata. Máme teď větší klid na práci, čeká nás repre přestávka, máme tam sice vložený pohár, ale nyní máme lepší podmínky pro práci."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články