Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Přerušený zápas mezi Nice a Marseille se dohraje. Domácí ale přišli o bod a jsou v podmínce

Fotbalisté Nice přišli kvůli chování svých fanoušků v nedohraném utkání francouzské ligy proti Marseille o dva body, z toho o jeden podmíněně. Vedení soutěže ve středu nařídilo skandální zápas dohrát na neutrálním hřišti a bez diváků.

Divoké utkání Nice – Marseille
zdroj: Reuters autor: Eric Gaillard

Utkání 3. ligového kola hrané 22. srpna bylo předčasně ukončeno za stavu 1:0 pro Nice 15 minut před koncem poté, co domácí příznivci metali na hřiště lahve a další předměty. Když hostující Dmitri Payet hodil jednu z lahví zpět do hlediště, vtrhla část příznivců na hrací plochu a došlo k potyčkám. Zápas byl zhruba na hodinu a půl přerušen a když se hráči Marseille odmítli vrátit kvůli obavám o bezpečnost na trávník, rozhodčí duel definitivně ukončil.

Nice bylo už bezprostředně po skandálu potrestáno příštím domácím zápasem bez diváků, celkově včetně dohrávky s Marseille odehraje před prázdným hledištěm tři duely. Fyzioterapeut Nice Pablo Fernandez dostal za svou roli v potyčce zákaz činnosti při zápasech do konce sezony. Obránce Marseille Álvaro González byl distancován na dvě utkání, Payet na jedno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články