Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Potřetí ve finále, poprvé jako favorit. Žádnou výhodu proti Spurs nemáme, oponuje Klopp

Na třetí pokus se trenér Jürgen Klopp pokusí se svým týmem zvítězit ve finále Ligy mistrů. V sezoně 2012/13 dovedl do závěrečného klání Dortmund, který podlehl Bayernu 1:2. Před rokem nestačili "reds" na Real Madrid (1:3). Teď Liverpool čeká v Madridu souboj s Tottenhamem. Navzdory pozici papírového favorita jednapadesátiletý Němec odmítl, že by jeho svěřenci měli ve finále výhodu.

Jordan Henderson a Jürgen Klopp
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

"Kdybych si myslel, že je výhoda na straně Tottenhamu, štvalo by mě to. Vím, že nás lidé favorizují, protože jsme v lize uhráli více bodů. Když se ale zaměříte na naše ligové zápasy proti Tottenhamu, oba jsme vyhráli jen 2:1. Žádnou výhodu před utkáním nemáme," řekl Klopp.

Liverpool až do posledního kola Premier League sváděl souboj o ligový trůn s Manchesterem City. Titul nakonec "Reds" unikl o bod. Tottenham oproti Kloppovu mužstvu uhrál o 26 bodů méně a obsadil čtvrtou příčku.

Týmům pod vedením populárního kouče se ve finále soutěží příliš nedaří, uspěly pouze ve třech z devíti duelů. S Borussií prohrál i ve finále Německého poháru v letech 2014 a 2015, o rok později pak s Liverpoolem v Ligovém poháru a v Evropské lize.

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool i Tottenham se chystají na finále LM

"Okolnosti byly různé, mužstva se lišila. Kdybych byl tím důvodem, proč jsme prohráli šest finálových zápasů, pak by se měl každý bát. Před rokem jsme inkasovali gól světové třídy a další dva, které normálně nedostáváme," připomněl Klopp dvě velké chyby brankáře Lorise Kariuse, který hostuje v istanbulském Besiktasi.

"Moji kariéru nelze označit za nešťastnou. Kromě roku 2017 jsem byl od roku 2012 pokaždé ve finále. V počtu semifinálových výher pravděpodobně držím světový rekord. Pokud bych o tom napsal knihu, nikdo by si ji nekoupil," prohlásil Klopp.

Liverpool hodlá v sobotu těžit ze zkušeností. "Jsme o rok starší. Hráči jako Trent (Alexander-Arnold) mají v nohách o 50 utkání více. Před rokem to ve finále nebylo o tom, že bychom si nevytvořili šance. Spíše jsme sami sebe překvapili, že jsme do něj postoupili. Naše výsledky nebyly tehdy tak stálé jako teď," konstatoval Klopp, jehož svěřenci vyhráli 13 z posledních 14 soutěžních zápasů.

Do Liverpoolu přišel před čtyřmi lety, na první trofej s "Reds" však stále čeká. "Je to úžasný klub. Všichni jsme se do sebe zamilovali. Podle mě je normální, že jsem v dobré náladě. Vynasnažíme se odehrát velmi pozitivní zápas," uvedl Klopp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články