Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Postup jsme si zasloužili vlastní hrou, pochvaloval si Tuchel po úspěchu v LM

Zasloužený postup. Tak vidí úspěch své Chelsea v osmifinále Ligy mistrů kouč Chelsea Thomas Tuchel. "Blues" porazili Atlético Madrid v odvetě 2:0 a Tuchel vzkazuje příštímu soupeři, že jeho tým se nebojí ničeho.

Thomas Tuchel
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Dunham

"Cítíme, že jsme si zasloužili postoupit do čtvrtfinále. To je nejdůležitější. Nikdo vás nemusí přesvědčovat, potřebujete to sami cítit," řekl Tuchel. Chelsea poslal do vedení ve 34. minutě Hakím Zijach a v nastavení druhého poločasu přidal pojistku střídající Emerson. Předtím Atléticu ještě víc zkomplikoval situaci Stefan Savič svým vyloučením z 82. minuty.

"Hrajeme s mimořádným zápalem. Díky takovýmto výsledkům lze dosáhnout výjimečných věcí," konstatoval Tuchel, který od lednového příchodu na Stamford Bridge neprohrál s Chelsea ani 13. soutěžní utkání a vytvořil klubový rekord.

Anglický celek je ve čtvrtfinále Ligy mistrů poprvé od roku 2014. "Jsem si jistý, že nikdo proti nám nebude chtít hrát. Je před námi supertěžká výzva, protože už jsme mezi osmi nejlepšími. Dobře se připravíme a nemáme se čeho bát," uvedl nástupce kouče Franka Lamparda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Atlético Madrid

I když "Blues" pod jeho vedením v 11 z 13 zápasů udrželi čisté konto a doma v šesti duelech neinkasovali ani jednou, Tuchel vidí prostor na zlepšení. "Musíme přidat v protiútocích, víc využívat své rychlosti a volných prostorů. Chceme být chladnokrevnější a preciznější," upozornil bývalý kouč Paris St. Germain, Dortmundu nebo Mohuče.

Trenér Atlética Diego Simeone uznal, že Chelsea byla v osmifinále lepší. "Nehledám výmluvy, zasloužili si postoupit. První zápas byl vyrovnaný, ale vstřelili gól. V odvetě domácí hráli lépe a zaslouženě zvítězili. Přestože jsme se snažili, nepodařilo se nám skórovat," řekl argentinský kouč.

S madridským mužstvem se teď bude soustředit na boj o titul ve španělské lize, kterou Atlético 11 kol před koncem vede o čtyři body před Barcelonou. "Po vyřazení je snadné cítit smutek a zklamání, ale už je to pryč. Musí to pro nás být další zkušenost, z níž se poučíme. Chtěli jsme zůstat v Lize mistrů, ale v tomto ročníku jsme nehráli dobře. Ale mám radost především z toho, jak se proti Chelsea prezentoval Joao Félix," vyzdvihl Simeone výkon portugalského talentu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články