Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Portugalci půjdou do Ligy národů v čele s Ronaldem

Portugalci odhalili nominaci na červnové zápasy elitní skupiny Ligy národů a nechybí v ní Cristiano Ronaldo. Hvězdný útočník Manchesteru United povede zkušený tým do utkání se Švýcary, Španěly a také s českou reprezentací. Na soupisce naopak kvůli zranění scházejí obránce Rúben Dias nebo útočník Joao Félix.

Cristiano Ronaldo
zdroj: Reuters autor: Bernadett Szabo

Jediným nováčkem v šestadvacetičlenném výběru trenéra Fernanda Santose je obránce David Carmo z Bragy. Dvaadvacetiletý stoper na sebe upozornil výkony v Evropské lize. Po osmi letech se do reprezentace vrací i jeho klubový spoluhráč Ricardo Horta.

Vedle Ronalda jsou v nominaci i další opory - brankář Rui Patrício z AS Řím, obránce Pepe z FC Porto, záložníci Bernardo Silva z Manchesteru City s Brunem Fernandesem z Manchesteru United či útočník Diogo Jota z FC Liverpool.

Nominace Portugalska na zápasy Ligy národů se Španělskem (2. června), Švýcarskem (5. a 12. června) a ČR (9. června):

Brankáři: Diogo Costa (FC Porto), José Sá (Wolverhampton/Angl.), Rui Patrício (AS Řím/It.).
Obránci: Diogo Dalot (Manchester United/Angl.), Nuno Mendes, Danilo Pereira (oba Paris St. Germain/Fr.), David Carmo (Braga), Domingos Duarte (Granada/Šp.), Pepe (FC Porto), Raphaël Guerreiro (Dortmund/Něm), Joao Cancelo.
Záložníci: Bernardo Silva (oba Manchester City/Angl.), Joao Moutinho, Ruben Neves (oba Wolverhampton/Angl.), Joao Palhinha, Matheus Nunes (Sporting Lisabon), Bruno Fernandes (Manchester United/Angl.), William Carvalho (Betis Sevilla/Šp.), Vitinha.
Útočníci: Otávio (oba FC Porto), Goncalo Guedes (Valencie/Šp.), Rafael Leao (AC Milán/It.), Ricardo Horta (Braga), Cristiano Ronaldo (Manchester United/Angl.), André Silva (Lipsko/Něm.), Diogo Jota (Liverpool/Angl.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články