Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Porážka s Argentinou nevymaže, co jsme už dokázali, vzkázal loučící se Chiellini

Smutný konec reprezentační kariéry měl italský fotbalista Giorgio Chiellini. Svoje působení v národním týmu uzavřel porážkou 0:3 s Argentinou ve vůbec prvním zápase Finalissima v Londýně, ale i tak je hrdý na to, co s národním mužstvem dokázal. Podle sedmatřicetiletého obránce procházejí současní evropští šampioni generační výměnou a tým potřebuje podporu.

Kapitán italských mistrů Evropy Giorgio Chiellini
zdroj: Reuters autor: Alberto Lingria

Chiellini na stadionu Wembley, kde loni pomohl ke zlatu na mistrovství Evropy, odehrál ve svém závěrečném 117. reprezentačním duelu úvodní poločas. Jihoameričtí šampioni měli v utkání jasnou převahu. Italové tak utrpěli další ránu poté, co v březnovém semifinále play-off o mistrovství světa v Kataru senzačně podlehli Severní Makedonii 0:1 a na závěrečný turnaj nepostoupili podruhé za sebou.

"Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Samozřejmě jsme doufali v trofej, ale prohra s Argentinou nevymaže to, co jsme dokázali v minulosti," uvedl Chiellini v televizním rozhovoru.

"Jak jsem řekl na tiskové konferenci, očekávám náročné časy. Sledujeme konec jedné éry a doufám, že celá Itálie bude stát za tímto týmem, protože potřebuje její podporu," doplnil zkušený stoper.

Už v první půli italského brankáře Gianluigiho Donnarummu překonali Lautaro Martínez a Ángel Di María a v nastaveném čase přidal třetí gól střídající Paulo Dybala. Hvězdný argentinský kapitán Lionel Messi si připsal dvě asistence a získal čtyřicátou trofej v kariéře.

"Argentina je v jiné formě než my, mezi týmy byl velký rozdíl. Je mi to líto, ale takový je fotbal a musíme to brát," podotkl Chiellini. "Porážka mě mrzí, ale jsem šťastný za to, co jsem dokázal. Na tomhle stadionu, kde jsem loni prožil neuvěřitelnou radost, se loučím s velkou hrdostí a satisfakcí," dodal rodák z Pisy, jenž by po konci v Juventusu Turín měl hrát v zámořské MLS.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články