Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Polští fotbalisté už nemají na dresu orlici, fanoušci zuří

Varšava – Polští fotbalisté už nemají stejně jako čeští na nových reprezentačních dresech tradiční státní znak s orlicí. Fanoušci v Polsku však proti nové podobě jen s logem národního svazu a značkou výrobce hlasitě protestují a vysvětlení požaduje i prezident země Bronislaw Komorowski.

Polský fotbalový reprezentační dres
zdroj: Agencja Gazeta

Čeští fotbalisté se poprvé v nových dresech bez velkého státního znaku a jen s malým lvíčkem na hrudi představili v úvodním barážovém duelu proti Černé Hoře. Poláci prezentovali novinku v páteční přípravě proti Itálii a nesetkala se s porozuměním. "Kde je orlice?" skandovaly tisícovky rozzlobených fanoušků.

Polští reprezentanti do teď měli na dresech bílou orlici na červeném pozadí. Nové dresy mají méně viditelný červeno-žlutý znak, který umělecky propojuje orla a fotbal. "Tradiční orlice byla dobře známá a velmi oblíbená," prohlásil prezident Komorowski.



Svaz se odvolává na smlouvu s firmou Nike o marketingových právech před mistrovstvím Evropy 2012, které budou Poláci hostit s Ukrajinou. Dnes v přípravném zápase s Maďarskem hráči obléknou nové dresy znovu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články