Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Policie hledá lidi, kteří v Edenu házeli pyrotechniku na diváky

Zápasem 3. kola fotbalové ligy mezi Slavií a Olomoucí se zabývá policie. Žádá veřejnost o pomoc při zjišťování pachatelů, kteří v Edenu ohrožovali pyrotechnikou ostatní diváky. Policejní mluvčí Eva Kropáčová uvedla, že na policejním webu jsou záběry desítky lidí. Informace mohou lidé volat na linku 158. Vyšetřovatelé ocení i další kamerové záznamy události.

Pyrotechniku na stadionu použilo několik slávistických fanoušků. "Z kamerových záznamů je zřejmé, že celkem 10 mužů na tribuně Jih v sektoru domácích použilo pyrotechniku, a to tím způsobem, že ji zapálili a následně házeli do vedlejšího sektoru hostí," řekla Kropáčová.

Výtržníci svým jednáním ohrozili návštěvníky v sektoru hostů i ve svém vlastním. Na tribunách přitom zápasu přihlíželi i rodiče s malými dětmi. "V okamžiku zapálení světlic vznikla v tomto sektoru panika a lidé se z místa snažili dostat co nejrychleji pryč," popsala policejní mluvčí. Dodala, že jen díky tomu, že nebyl sektor plně obsazen, našla většina z diváků poměrně rychlou únikovou cestu.

Kriminalisté už v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví. V případě dopadení hrozí pachatelům dvouletý trest.

Je nám líto, video expirovalo.
Policie hledá ty, jež házeli na Slavii pyrotechniku

Kvůli nebezpečnému počínání části fanoušků při utkání s Olomoucí už dostala Slavia od disciplinární komise trest uzavření celého stadionu v Edenu na příští ligový zápas s Libercem. Předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík trest označil za nespravedlivý a neadekvátní, protože do hostujícího sektoru naházelo pyrotechniku jen několik chuligánů z jedné skupiny fanoušků a zbytek diváků jejich čin odsoudil.

Slavia po incidentu přijala nový návštěvní řád, který umožní udělit při vážných prohřešcích doživotní zákaz vstupu do Edenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články