Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Pokusíme se Rangers překvapit, říká Trpišovský. Penalty si nepřeje

Větší preciznost v zakončení a žádný laciný obdržený gól. To si před odvetou osmifinále Evropské ligy přeje Jindřich Trpišovský. Co naopak rozhodně nechce zažít, jsou pokutové kopy. Trpišovského Slavia vstoupí do odvety s Rangers za stavu 1:1. Přímý přenos vysílá ve čtvrtek od 20:40 ČT sport a web ctsport.cz.

"Klíč vidím v našem výkonu. Myslím, že v prvním zápase jsme neukázali úplně vše, co umíme. Víme, že druhý poločas nám moc nevyšel a že jsme byli v některých věcech hodně nepřesní. Klíčem je vyřešit líp klíčové situace, které si vytvoříme, a zároveň nedostat žádný laciný gól, jako jsme dostali v prvním utkání," řekl Trpišovský při on-line tiskové konferenci.

"Víme, že narazíme na odolného soupeře. Je to tým, kterému je velmi náročné vnutit svůj způsob hry. Mají svůj styl, který málokdy mění. Není jednoduché se vyrovnat s kvalitou jejich defenzivy a zároveň s jejich rychlým přechodem nahoru. Ale měli jsme dlouhou dobu se na to připravit a věřím, že to zítra ukážeme. Musíme se je prostě pokusit něčím překvapit," dodal.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Pokud chtějí jeho svěřenci postoupit, musejí zvítězit nebo uhrát remízu 2:2 a vyšší. V případě výsledku 1:1 by se prodlužovalo. "Výsledek 1:1 znamená, že do zápasu vstupujeme v momentě, kdy Rangers postupují. Víme, že tu potřebujeme vstřelit gól. Ale pro nás se tím nic nemění, do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vstřelit gól," podotkl Trpišovský.

Byl by nerad, kdyby o postupujícím musel rozhodnout až penaltový rozstřel. "Není to nic, co bych si přál zažívat. Když jsem se v minulosti díval na velké zápasy a rozhodovaly penalty, vždy jsem hráče a trenéry litoval. Že o dlouhodobém úsilí rozhodne standardní situace a detaily. Zatím se nám to vždy vyhnulo a doufám, že to tak bude i zítra. Samozřejmě výsledek 1:1 z prvního duelu tu možnost do hry dává. Víme, že prodloužení může nastat. Na druhou stranu kdybychom se do prodloužení dostali, výsledek se v tu chvíli trochu obrátí v naši výhodu," přemítal Trpišovský.

Lukáš Masopust o taktice soupeře:

"Předpokládám, že se nebudou hnát nikam dopředu. Víme, že mají hodně rychlé hráče. Asi budou čekat na naše ztráty a budou chtít chodit do brejků. Rozebírali jsme si, že možná trochu změní rozestavení. Pro nás to bude podobný zápas jako v lize, kde často dobýváme branku soupeře. Asi budou víc zalezlí před bránou."

Slávisté se trochu obávali stavu hrací plochy, podle kouče ale není trávník na stadionu Ibrox tak špatný. "Máme ještě před tréninkem, zatím jsme trávník jen viděli. Tráva je trochu řidší, ale zase je to zlatá úroveň oproti tomu, co jsme v posledním čtvrtroce zažívali v české lize. Při tréninku nebo zápase se hřiště může trochu rozbít, ale vypadá mnohem líp, než se o něm mluvilo. Neměl by to být problém z hlediska předváděné hry," uvedl Trpišovský.

Věří, že bude mít k dispozici záložníka Petera Olayinku, který kvůli zranění před týdnem v Edenu střídal. "Doufáme, že jeho stav je dobrý, včera trénoval. Uvidíme ještě dnes. Jeho zranění je o jeho pocitu, jestli překoná bolest a bude moct do utkání nastoupit. Pevně věříme, že bude připravený, protože je to pro nás důležitý hráč. Ale definitivní rozhodnutí padne až zítra dopoledne," řekl Trpišovský.

Kvůli absenci potrestaného Davida Zimy poprvé po zimním návratu do Edenu dostane v pohárech šanci stoper Simon Deli. "V minulosti ukázal, jak velký je to hráč v zápasech, které s námi nebo v Bruggách v Evropě podstoupil. V neděli v lize v Boleslavi ukázal, že je zpátky ve formě, ve které odcházel. Problém v tom nevidím, naopak nám to dává variabilitu v tom, že po dlouhé době máme na stoperu na svých pozicích praváka i leváka," dodal kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články