Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pogbu po neproměněné penaltě na sítích rasisticky uráželi. Maguire volá po účtech na občanku

Po neproměněné penaltě v pondělním zápase anglické ligy na hřišti Wolverhamptonu se stal Paul Pogba terčem rasistických urážek na sociálních sítích. Jeho klub Manchester United to odsoudil a snaží se viníky identifikovat.

Paul Pogba
zdroj: REUTERS autor: Andrew Yates

Francouzský mistr světa Pogba v druhém poločase dohrávky 2. kola Premier League vybojoval penaltu, jeho pokus ale domácí gólman Rui Patrício zlikvidoval. Zápas tak skončil remízou 1:1, což vedlo některé příznivce United k rasistickým urážkám na adresu záložníka guinejského původu.

"Ti, kteří vyjadřovali tyto názory, nereprezentují hodnoty našeho skvělého klubu. Je povzbudivé vidět, že drtivá většina našich fanoušků to také na sociálních sítích odsoudila," uvedli představitelé Manchesteru United. "Pracujeme na tom, abychom tu hrstku identifikovali, a poté podnikneme ty nepřísnější možné kroky. Také vyzýváme samotné sociální sítě, aby v takových případech zasáhly."

Stejný názor měl i obránce Harry Maguire, jenž označil urážky na adresu svého spoluhráče za nechutné. "Sociální sítě by s tím měly něco dělat. Každý účet by měl být ověřitelný pasem nebo řidičským průkazem. Zabraňte těmhle trapným trollům, aby si zakládali spoustu účtů a uráželi z nich lidi," napsala na Twitteru letní posila z Leicesteru.

Solidaritu se svým spoluhráčem projevil i Marcus Rashford, jenž minulý týden proměnil penaltu při drtivé výhře 4:0 nad Chelsea, ale tentokrát si vzal míč Pogba. "Manchester United je rodina a Paul Pogba je velkou součástí této rodiny. Kdo zaútočí na něj, zaútočí na nás všechny," tweetoval anglický útočník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články