Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Podzimní část jde do finále. Slavia chce před přestávkou zabrat, v cestě je Baník

Odehraje se posledních osm zápasů a podzimní část první ligy je u konce. V tom prvním se střetne pražská Slavie a ostravský Baník. Obhájce titulu z Edenu vyhrál jen dva z posledních pěti zápasů nejvyšší soutěže a v boji o druhé místo si nemůže dovolit další zaváhání. Baník, povzbuzený minulým vítězstvím nad Karvinou, však touží favorita zaskočit a po sedmi venkovních ligových porážkách za sebou konečně bodovat. Přímý přenos utkání sledujte od 19:15 na ČT sport.

Utkání Ostrava - Slavia
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Slavia po pondělní remíze 1:1 v Jablonci ztrácí z třetího místa na vedoucí Plzeň 14 bodů a na druhou Olomouc tři. Před rozhodujícím zápasem Evropské ligy v boji o postup ze skupiny doma s Astanou v příštím týdnu potřebují Pražané zvítězit, aby získali větší klid.

"Byť máme ještě pohárové utkání, které je hodně důležité, tak poslední ligový zápas na podzim je neméně důležitý. Potřebujeme bodovat, jednoznačně chceme vyhrát. Byť se Baník pohybuje v dolních patrech tabulky, nehraje špatný fotbal. Má nebezpečné hráče, útočníky, hlavně Milan Baroš je velice nebezpečný. Ale my se jednoznačně chceme rozloučit s ligovým podzimem vítězstvím," řekl kouč Slavie Jaroslav Šilhavý.

Ostrava minule porazila po obratu Karvinou 2:1, po čtyřech měsících a poprvé od prvního kola v lize zvítězila a odpoutala se z posledního místa. Nováček tak cestuje do Edenu v lepším rozpoložení a pokusí se mistra překvapit stejně jako v srpnu, kdy doma s Pražany remizoval 0:0. Na hřišti Slavie ale Baník vyhrál jediný z posledních 12 ligových zápasů.

"Tři body s Karvinou nás povzbudily, pochopitelně to má na atmosféru v mužstvu pozitivní dopad. Se Slavií jsme uhráli v srpnu remízu, ale od té doby se hodně věcí změnilo," uvedl trenér Baníku Radim Kučera.

"Slavia mužstvo ještě posílila a tím, že remizovala v Jablonci, bude muset zápas s námi zvládnout. Doma je silná, dokáže dobře kombinovat a dostávat se do šancí. Bude to o tom, zda předvedeme svá individuální maxima. Když ano a přidáme nadstavbu, můžeme Slavii potrápit," dodal.

Policie většinu zápasů ostravského Baníku vyhodnocuje kvůli agresivitě části jeho fanoušků jako rizikové a i tentokrát bude na bezpečnost v hlavním městě dohlížet několik stovek policistů z antikonfliktního týmu, dopravní a pořádkové služby i služby kriminální policie. Opatření podle tiskové zprávy pražské policie začnou už krátce po poledni.

Policisté budou dohlížet zejména na příjezd vlaku s fanoušky Baníku, který má na nádraží Vršovice dorazit po 18:00. Odtud vyrazí příznivci ostravského týmu na stadion Slavie pochodem po Vršovické ulici. Řidiči projíždějící touto lokalitou musejí v té době počítat s omezením provozu v této ulici, policisté nevylučují ani úplnou uzavírku v obou směrech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články