Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Po Ekengově úmrtí se o víkendu nebude hrát rumunská liga

Bukurešť - Veškeré fotbalové dění v Rumunsku se o víkendu zastaví, vedení svazu o tom rozhodlo po pátečním úmrtí kamerunského reprezentanta Patricka Ekenga z Dinama Bukurešť. Případem se navíc začala zabývat policie, protože podle lékařů v nemocnici se hráči nedostalo na stadionu odpovídající první pomoci.

Utkání Dinamo Bukurešť - CSKA Sofia
zdroj: YouTube

Šestadvacetiletý záložník zkolaboval na hřišti při ligovém utkání s Viitorulem Konstanta a po převozu do nemocnice i přes pokusy o oživení zemřel. Podle prvních informací ho postihl srdeční infarkt, klubový lékař mu ale podle záchranářů neposkytl řádnou první pomoc. Ten obvinění odmítl.

Poté, co páteční duel po Ekengově kolapsu dohrál, rumunský svaz nyní zrušil na víkend plánované zápasy nejvyšších tří soutěží, juniorské i ženské ligy a futsalu. Finále poháru mezi Dinamem Bukurešť a CFR Kluž, které se mělo hrát příští týden v úterý, bylo přeloženo na 17. května.

Ekeng, jenž měl na kontě dva starty za kamerunský národní tým, přišel do Bukurešti na začátku roku poté, co loni v létě rozvázal smlouvu se španělskou Córdobou po jejím sestupu z nejvyšší soutěže. V minulosti hrál také ve Švýcarsku za Lausanne a ve Francii za Le Mans.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články