Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Plzeňští fotbalisté nadělili Ústí sedmičku, Brno přenechalo dno Baníku

Plzeň - Fotbalisté plzeňské Viktorie v osmém ligovém kole rozstříleli Ústí nad Labem 7:0, a postarali se tak o nejvyšší ligové vítězství od května 2003, kdy stejným výsledek porazila Slavia Ostravu. Vyprodaný Městský stadion sledoval gólový koncert lídra ligy, který už v první půli vstřelil čtyři góly. Po přestávce ústecký debakl dokonali svěřenci Pavla Vrby dalšími třemi góly a v novém ročníku tak stále drží neporazitelnost.

Fotbalisté Brna opustili poslední příčku v tabulce a přenechali ji ostravskému Baníku. V 8. ligovém kole jim k tomu pomohla výhra 2:1 v Teplicích, kterou orámovaly dva kuriózní góly v síti domácích. První dal už ve 2. minutě Střeštík, druhý po pauze Tomáš Došek. Teplicím nebyla nic platná ani herní převaha, ani desetiminutová přesilovka v závěru utkání, kterou jim daroval zbytečným vyloučením Polách. Brno letos nemělo v klíčových momentech zápasů příliš štěstí, ale úvod dnešního duelu byl z docela jiného soudku.

Pouhou remízu 0:0 uhrála v osmém kole první fotbalové ligy Slavia Praha na trávníku nováčka Hradce Králové. Slavia tak prodloužila čekání na výhru na čtyři zápasy, ale dělba bodů je vzhledem k průběhu souboje spravedlivá. Po dvouzápasové přestávce se do branky Slavie vrátil Vaniak.

Trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych si oddechl, že Pražané po třízápasovém čekání konečně vybojovali důležité tři body, díky kterým poskočili do vyšších pater tabulky. "Věděli jsme, že musíme vyhrát za každou cenu, protože nás čekají těžké zápasy s Brnem a Ostravou, které asi nebudou pořád pod námi. Dnes to bylo hlavně o vůli, ale chvílemi jsme do toho přidali i fotbalovost," řekl Hoftych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články