Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň zůstává první. Po gólové přestřelce zvítězila v Brně

Brno – Vedli, prohrávali, ale nakonec si dokráčeli pro tři body. Plzeň zvládla gólovou přestřelku na hřišti Brna a po vítězství 3:2 si pojistila první místo v ligové tabulce. O triumfu Západočechů rozhodla devítiminutovka v druhé půli, kdy se trefil Tecl a Řezník. Zbrojovka ukončila sérii jedenácti ligových zápasů doma, ve kterých bodovala. Naposledy prohrála právě s Plzní loni na podzim 1:3.

Utkání Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Úvodních 25 minut provázela před zraky reprezentačního trenéra Pavla Vrby oboustranně pozorná defenzivní taktika. Brňané si důkladně přebírali soupeře, rychlonohého Petrželu osobně střežil Lutonský a stoper Košťál nenechal prostor k zakončení Chramostovi na hrotu útoku.

Brněnský záměr udržet čisté konto ale dostal po faulu Lutonského na Petrželu v pokutovém území trhlinu. Kolář s jistotou penaltu proměnil a po úvodní brance dostala hra spád.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Plzeň

Domácí více otevřeli hru a ve 31. minutě po Fischerově centru a Vávrově nepřesné střele stačil u tyčky číhající Brigant vstřelil svou první ligovou branku. Těsně před koncem poločasu Brno nečekaně otočilo skóre. Lutonský prošel po levé straně a sólo zakončil přesnou trefou do horního růžku plzeňské branky.

Kouč hostů Koubek do druhého poločasu místo nedůrazného Chramosty nasadil Tecla. Tah mu vyšel, v 52. minutě se Tecl protáhl mezi domácími zadáky a vyrovnal. Potvrdil tak, že se mu v zápasech proti Brnu střelecky daří.

Domácí ztratili oproti úvodnímu poločasu střed pole, už se jim nedařilo zakládat jednoduché útočné akce a režii zápasu převzala Plzeň. Z převahy vstřelil v 61. minutě vítězný gól Řezník.

Po další chybě v rozehrávce zachránil Brňany brankář Hladký, který chytl sólový útok Koláře. V závěrečné čtvrthodině se ještě Zbrojovka zvedla k chvilkovému náporu, ale Šumberovi a Moukanzovi chybělo více přesnosti k vyrovnání a Plzeň si už těsné vítězství uhájila. Poslední dvě minuty navíc domácí dohrávali bez vyloučeného Moukanzy.

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 2:3 (2:1)

Branky: 31. Brigant, 45. Lutonský - 26. D. Kolář z pen., 52. Tecl, 61. Řezník. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Kubr. ŽK: Hladký, Košťál, Sýkora, Lutonský, Schuster, Moukanza - Hejda, Horváth. ČK: 90. Moukanza. Diváci: 6492.

Brno: Hladký - Malík, Košťál, Schuster - Hyčka, Fischer (81. Jugas), Zavadil, Lutonský - Brigant (71. Šumbera), Vávra (64. Moukanza), Sýkora. Trenér: Kotal.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (83. Horváth), D. Kolář (78. Hořava), Pilař - Chramosta (46. Tecl). Trenér: M. Koubek.

Václav Kotal (trenér Brna): "Bohužel se naplnil scénář, který jsem avizoval už před zápasem. Se soupeřem, jakým je Plzeň, nesmíme udělat individuální chyby, kterými nabídneme lehké góly. Protože dát jim branku je mnohem složitější. Po zbytečné penaltě se nám podařilo utkání do poločasu otočit. Mrzí mě druhý gól, který padl po kumulaci chyb a nezafungovala spolupráce mezi Košťálem a brankářem Hladkým. V závěru jsme měli dvě dobré příležitosti. Jednu Sýkora a druhou Moukanza. Ovšem musím dodat, že jsme počítali s tím, že nás Plzeň ve druhém poločase pod tlak dostane."

Miroslav Koubek (trenér Plzně): "Jsem spokojen hlavně s třemi body. Náš výkon měl značné rezervy. Nevím, čím si vysvětlit, že jsme vstoupili do zápasu mdle a ospale. Jediné zdůvodnění hledám v tom, že jsme měli náročnější program, hráli ve středu pohár v Táborsku. Měli jsme v pátek složitou cestu po dálnici do Brna. Jedině to může být příčinou toho, že jsme začali bez pohybu, bez nasazení, bez agresivity v osobních soubojích. Možná hráči podcenili vývoj, když jsme získali vedení. Pravděpodobně si mysleli, že to může jít samo. To ve fotbalu nefunguje. Přitom jsme věděli, že je Brno ve velice dobrém rozpoložení. Když lapidárně zhodnotím náš výkon v prvním poločase, tak to byla žužlárna. V kabině jsme na to reagovali určitou rétorikou. Překlopili jsme dvěma góly zápas, vytvořili jsme si nápor. Závěr jsme s velice dobrým soupeřem ustáli ze všech sil."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články