Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň v tažení za titulem ztratila body po remíze s Libercem

Plzeň - Plzeňští fotbalisté načali druhou polovinu ligy remízou stejně jako podzimní premiéru. V duelu s Libercem po výsledku 1:1 ztratili ze svého náskoku v čele tabulky dva body a od druhé Sparty mají nyní sedmibodový odstup. Potvrdilo se, že proti Slovanu to Západočechům nejde, doma je neporazili od podzimu 2007. Hostující obranu skvěle řídil jindy útočník Jan Nezmar, domácí Navrátil byl v závěru vyloučen.

Plzeňský trenér Pavel Vrba byl zklamán ztrátou bodů, ale jeho tým se prý přesto nemusí za výkon stydět. "V prvním poločase jsme ještě byli přesnější, jenže brzký vyrovnávací gól nás trochu srazil a pak jsme další velkou šanci spálili." Hostující trenér Petr Rada dál drží se svým týmem neporazitelnost. "Je to šťastný bod, který však zvlášť odsud má svou cenu," liboval si muž, který v nebývale krátké době přivedl Slovan do první poloviny tabulky.

Záznam utkání Plzeň - Liberec sledujte zde

Přesnější koncovka a výborný výkon brankáře Blažka zajistily fotbalistům Sparty v Uherském Hradišti ligové vítězství 2:0 nad Slováckem. Svým výkonem sparťané potvrdili sílu na soupeřových trávnících, kde získali v sezoně už sedmé vítězství. Slovácko sice herně drželo s protivníkem krok, jenže zcela selhalo v koncovce a Jiří Valenta neproměnil ani pokutový kop.

"I kdybychom hráli 120 minut, tak bychom asi dnes branku nedali," posteskl
si po utkání trenér Slovácka Miroslav Soukup, kterému jeho svěřenci k dnešním 45. narozeninám navzdory bojovnosti nedali dárek v podobě alespoň remízového výsledku. "Byli jsme na rozdíl od Slovácka efektivní. Body nám zachránil brankář Blažek a také neproměněná penalta domácího týmu. Ta by dala zápasu jiný ráz," poznamenal kouč Sparty Jozef Chovanec.

Výsledky 16. kola Gambrinus ligy
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články