Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň v přípravě znovu nevyhrála, remizovali i Bohemians

Praha – Již podruhé v řadě v přípravě pouze remizovali fotbalisté Viktorie Plzeň. Úřadující český mistr po plichtě s Ústí nad Labem nedokázal porazit v úvodním vystoupení na kyperském soustředění ani Žalgiris Vilnius, s kterým hrál 3:3. Blízko překvapivé výhře nad ruským Kubáněm Krasnodar byli hráči Bohemians Praha 1905. Zápas však nakonec skončil 2:2.

Dušan Uhrin
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

Trenér Dušan Uhrin mladší poslal na hřiště nejsilnější sestavu, ale úvod zápasu se Viktorii vůbec nepovedl a po deseti minutách prohrávala 0:2. Hořava s Kolářem sice rychle vyrovnali, ale Žalgiris, který v lednu poslal dvě ze svých hlavních opor Kuklyse a Vaitkunase na hostování do Bohemians Praha 1905, se ještě do poločasu znovu ujal vedení.

"Podcenili jsme evidentně začátek, kdy jsme rychle prohrávali 0:2. Než jsme se srovnali s prostředím, inkasovali jsme. Splnilo to ale účel, protože jsme museli výsledek pořád dohánět a bylo na klucích vidět, že chtějí zápas vyhrát," řekl Uhrin.

Plzeň poté celý druhý poločas usilovala o vyrovnání. To přišlo až v nastaveném čase, kdy střídající Wágner gólem oslavil prodloužení smlouvy. "V podstatě jsme druhou polovinu hráli velice dobře, když jsme drželi míč, kombinovali a měli několik šancí. Nemůžeme ale dostat tři takto laciné branky. Je to ale pořád jen přípravné utkání. Hráči měli poslední dva tréninky ráno a odpoledne a mají toho v nohách dost. V utkání jsme neměli potřebnou jiskru, kterou věřím, že získáme dalšími dvěma přátelskými zápasy," dodal Uhrin.

V dalších přípravných zápasech byli fotbalisté Bohemians Praha 1905 blízko překvapivé výhře nad silným ruským týmem Kubaň Krasnodar. Po gólech Klavíka a Hory, který zakončil únik z poloviny hřiště kličkou brankáři a skóroval do prázdné branky, vedli už 2:0, Krasnodar však stihl v závěru srovnat. Gól na 2:2 inkasovali klokani v nastavení o standardní situaci.

"Škoda, že jsme v samém závěru přišli o výhru, je mi kluků líto, protože si ji za dnešní výkon zasloužili. Chtěli jsme vyhrát, ale těší mě především předvedený výkon. Ve druhé půli jsme nedotáhli některé slibné akce, které měly skončit brankou," zhodnotil utkání pro klubový web trenér Jozef Weber, který tentokrát nechal jen mezi náhradníky zkušené posily Brabce a Lietavu.

Liberec v rámci turnaje Atlantic Cup v Portugalsku nenavázal na úvodní středeční výhru nad současným lídrem dánské ligy Midtjyllandem. Úřadujícímu mistru Dánska Kodani Slovan podlehl vysoko 0:4, i když nastoupil prakticky v nejsilnější sestavě. Hattrickem se blýskl mladý reprezentant Cornelius; druhý gól přidal poté, co mu brankář Kovář nejprve chytil penaltu i následnou první dorážku.

Přípravné fotbalové utkání:

Viktoria Plzeň - Žalgiris Vilnius 3:3 (2:3) Branky: 13. Hořava, 16. Kolář, 90.+1 Wágner - 6. Zagurskas, 7. Velička, 17. Nyuiadzis. Sestava Plzně: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Hořava - Petržela (73. Štípek), Kolář (65. Wágner), Kovařík (65. Ďuriš) - Tecl (76. Bakoš). Trenér: Uhrin ml.

Bohemians Praha 1905 - Kubaň Krasnodar 2:2 (1:0) Branky: 8. Klavík, 69. Hora - 79. Holubov, 90.+1 Melganeho. Sestava Bohemians: Gabriš - Pauschek (46. Růžička), Cseh, Šmíd, Vaitkunas - Jeremenko, Nerad, Hora, Rada (46. Jindřišek), Bartek (46. Kuklys) - Klavík (57. Bartek). Trenér: Weber.

Zbrojovka Brno - Irtyš Pavlodar (Kaz.) 4:0 (3:0)
Branky: 5. Pernica, 7. Šumbera, 28. Markovič, 58. Fischer.
Sestava Brna: Hladký - Pernica, Schuster, Keresteš (80. Dolný) - Janotka, Malík (80. Buchta), Zavadil, Fischer (80. Glaser), Lutonský - Šumbera (75. Skalák) - Markovič (60. Vávra). Trenér: Kotal.

Příbram - Zestafoni 0:1 (0:1)
Branka: 12. Getsadze.

Slovan Liberec - FC Kodaň 0:4 (0:2)
Branky: 31., 39. a 66. Cornelius, 86. Felfel.
Sestava Liberce: Kovář - Coufal, Kováč, Rajnoch (82. Karišik), Frýdek - Šural (74. Douglas), Sackey (74. Obročník), Pavelka, Rybalka (46. Jarolím), Luckassen - Budnik (46. Delarge). Trenér: Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články