Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Plzeň odskočila Spartě, poslední Hradec prohrál posedmé v řadě

Praha Fotbalisté Plzně vyhráli ve šlágru 13. ligového kola nad obhájcem titulu Spartou Praha 2:0 a svému rivalovi se v čele tabulky vzdálili už na čtyři body. Překvapivým výsledkem je výhra Jihlavy v Teplicích. Na Julisce, kde domácí Dukla porazila České Budějovice, padl nejrychlejší gól dosavadní sezony. Zásluhou gólu Martina Doležala dokázal Jablonec na jednadvacátý pokus v samostatné ligové historii zvítězit v Liberci. Poslední zůstává po sedmé porážce za sebou Hradec Králové.

Děkovačka hráčů Plzně
zdroj: Letní olympijské hry autor: Pavel Němeček

Plzeň - Sparta 2:0

Oba góly přímého souboje o první místo padly v prvním poločase, ve 12. minutě otevřel skóre Hejda a za devět minut přidal druhý zásah Hořava. Sparta se za celý zápas netrefila mezi tyče a v závěru přišla o Matějovského, který dostal červenou kartu za faul na Tecla. Viktoria porazila letenského soupeře poprvé po pěti soutěžních zápasech.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/291065-plzen-porazila-ve-slagru-podzimu-spartu-2-0/)

Slovan Liberec - FK Jablonec 0:1

Trenér Jaroslav Šilhavý se vrátil na "místo činu" a zvítězil. Ještě loni trenér Liberce dovedl Jablonec k výhře 1:0 na hřišti Slovanu. Přestože Liberec měl především v prvním poločase mnoho šancí, jediný gól utkání dal z rohového kopu jablonecký Martin Doležal. Jablonec tak na třetím místě tabulky ztrácí jediný bod na Spartu, Liberec má naopak jediný bod náskoku na sestupové příčky. 

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/synot-liga/291115-podjestedske-derby-ovladl-jablonec-liberec-se-blizi-sestupovym-pozicim/)

Brno - Slovácko 0:1

Slovácko potvrdilo, že se mu v zápasech s Brnem daří, a po čtyřech kolech se poprvé radovalo z vítězství. Jedinou branku v Brně vstřelil do sítě svého bývalého klubu nejlepší ligový kanonýr Došek a byl to jeho už desátý gól v sezoně. Brno prohrálo už pátý zápas za sebou.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/291061-krize-brna-pokracuje-vyhru-slovacka-vystrelil-dosek/)

Ostrava - Hradec Králové 2:1

Černá série nováčka z Hradce Králové je ještě o dvě prohry delší. Východočechům nepomohla ani změna trenéra a po porážce v Ostravě 1:2 zůstávají poslední. Dvěma premiérovými góly v lize se o to zasloužil devatenáctiletý Holzer, za hosty jen snížil Dvořák.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/291064-banik-se-drzi-na-poharovych-prickach-doma-si-poradil-s-hradcem/)

Teplice - Jihlava 2:3

Jihlava na tom ještě před měsícem byla podobně, ale s novým koučem Romanem Kučerou vytěžila ze čtyř kol deset bodů. Úspěšnou šňůru dnes prodloužila výhrou 3:2 v Teplicích. Přitom domácí na Stínadlech v této sezoně v lize dosud neprohráli. Na branky Kukola a Kučery ještě dokázali Mahmutovič s Jablonským odpovědět, ale střela Mešanoviče šest minut před koncem už byla nad jejich síly.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/291063-teplice-doma-proti-jihlave-srazily-vlastni-chyby/)

Slavia - Příbram 3:2

Pět branek viděli také diváci v pražském Edenu, kde Slavia porazila Příbram 3:2 a ukončila sedmizápasové čekání na výhru. Pražané vedli po gólech Latky z penalty a Bílka, hosté dvakrát vyrovnali zásluhou Zápotočného a Řezníčka. Těsně před koncem rozhodl Balaj a Příbram v šestém utkání pod trenérem Pavlem Tobiášem poprvé prohrála.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/291058-slavii-spasil-proti-pribrami-balaj-neporazitelnost-tobiase-skoncila/)

Dukla - Č. Budějovice 3:1

Na předposlední místo klesly České Budějovice po prohře na Dukle 1:3. Nejrychlejším gólem této sezony už v 51. vteřině otevřel skóre Francouz Beauguel, po změně stran přidal druhý zásah Španěl Néstor, hrající poprvé v této sezoně v základní sestavě. Lengyel sice snížil, ale poslední slovo měl domácí Krmenčík.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/291042-beauguel-dal-nejrychlejsi-gol-sezony-a-dukla-i-diky-nemu-porazila-budejovice/)

Mladá Boleslav - Bohemians 1905 1:0

Také v páteční předehrávce v Mladé Boleslavi byl hrdinou francouzský fotbalista a ještě na jaře Beauguelův spoluhráč v nizozemském Waalwijku Tavares. Svým prvním gólem po návratu do české ligy porazil Bohemians 1905 1:0. Klokani vyšli naprázdno už potřetí za sebou.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/synot-liga/291002-boleslav-je-zpatky-na-vitezne-vlne-poradila-si-s-bohemians/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Bohemians Praha
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články