Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň nezaváhala ani v Ostravě a přezimuje v čele

Ostrava - Fotbalisté Plzně si vítězstvím 2:0 v Ostravě pojistili titul prvoligového půlmistra. O jejich výhře rozhodly góly exostravského obránce Františka Rajtorala a Daniela Koláře. Výhrou navíc Západočeši pokořili hranici 40 bodů, čímž vytvořili podzimní rekord samostatné české soutěže. Duel musel být v prvním poločase na 20 minut přerušen, když fotbalisty zasáhl slzný plyn, který policie použila proti ostravským fanouškům.

Domácí po vysokém vítězství v Ústí začali i proti podzimnímu suverénovi odhodlaně, ale po čtvrt hodině museli fotbalisté utéct před slzným plynem, který po zákroku policie za branami stadionu zavál vítr až na hřiště. Po dvacetiminutovém čekání vyšel návrat na trávník jednoznačně lépe Viktorii. Hned vzápětí načechral Horváth na zadní tyč ideální centr na hlavu Rajtorala, který se zblízka bez problémů trefil do sítě svého bývalého klubu.

Záznam utkání Ostrava - Plzeň sledujte zde

Zvýšení měl na noze ve 29. minutě Kolář, který šel po Horváthově kolmici ze strany sám na Daňka, ani na dva pokusy ho neprostřelil. Baník ve druhé půli zmírnil převahu soupeře, ale fotbal kvalitou upadl do průměru. Policie venku opět začala válčit s ostravskými příznivci a napjatá atmosféra jako kdyby se přenesla i do hry. Plzeňského gólmana Krbečka na kluzkém terénu prověřil dalekonosnou skákavou bombou pouze Zeher, Viktoria se však o výhru bát nemusela.

Jedenáct minut před koncem Plzeň na tři přihrávky rozebrala ostravskou obranu a po Jiráčkově přiklepnutí míč zblízka protlačil přes Daňka do brány Kolář. Závěr byl zcela v režii hostů, kteří mají jistotu, že zimu s velkým náskokem stráví v čele soutěže.

Liberec díky Štajnerovi vyhrál při domácí premiéře Rady

Fotbalisté Liberce vyhráli pod koučem Petrem Radou i druhý zápas. Po vítězství na Slovácku porazili zásluhou dvou branek Jiřího Štajnera ve druhé půli nováčka z Hradce Králové 3:0 a připravili novému trenérovi úspěšnou domácí premiéru. Slovan přeskočil svého soupeře v tabulce a posunul se na sedmé místo.

V první půli se v Liberci takřka nic nedělo. Liberec si sice vytvořil mírnou převahu, ale přes pečlivou hostující defenzivu se k ohrožení brankáře Hanuše nedostával. Po deseti minutách druhé půle zvýšili Severočeši obrátky a postupně hosty zatlačili. V 59. minutě se Slovan konečně dočkal. V 63. minutě potáhl Štajner míč podél vápna a křížnou přízemní střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre.

"Votroci" po obdrženém gólu otevřeli hru a Liberec mohl podnikat nebezpečné brejky. Po jednom z nich si čtvrt hodiny před koncem pojistili náskok. Štajner vběhl do vápna a nádherným obloučkem přehodil Hanuše. V závěru nastoupil v domácím dresu ke 300. ligovému utkání Papoušek a svoje jubileum stylově oslavil v 88. minutě prudkou střelou, kterou dorazil za Hanuše Kerič.

Jiří Štajner
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články