Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Plzeň, Liberec a Sparta hájí ve 3. kole stoprocentní bilanci

Praha – Pouze tři celky v novém ročníku fotbalové ligy zůstávají stoprocentní. Plzeň, Liberec a Sparta budou chtít na tuto bilanci navázat i ve 3. kole, kdy je postupně vyzvou Ostrava, Mladá Boleslav a Brno. Pro Viktorku se Slovanem to bude prověrka před odvetami 3. předkol evropských pohárů. Naopak Sparta, která již v Evropské lize skončila, bude chtít Brnu vrátit překvapivou letní porážku. Přímý přenos utkání Boleslav - Liberec sledujte živě v neděli od 16:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Jako první z favoritů vstoupí do třetího kola obhájce titulu z Plzně. Formu Západočechů otestují fotbalisté Ostravy, kteří vlétli do nového ročníku jako pokropení živou vodou. Ve dvou úvodních kolech zatím neprohráli a na kontě mají prozatím čtyři body. Tento zápas bude výjimečný pro trenéra Viktorie Pavla Vrbu, jenž právě v Baníku odstartoval svoji kariéru. Plzeň sice už sedm zápasů s Baníkem neprohrála, ale jarní remíza 1:1 na domácím hřišti je pro úřadující mistry varováním.

Podle Vrby navíc Ostrava během letní pauzy udělala velký pokrok. "Baník je úplně jiný tým než loni, bude aktivnější v útočné fázi a pro nás to bude zase těžká zkouška," řekl Vrba, jehož tým na startu sezony také zdobí výtečná ofenziva. Plzeň ve dvou kolech nastřílela devět branek a další čtyři přidala i v úterý na hřišti estonského Kalju, což z domácí odvety činí spíš formalitu. Ostravané míří do Štruncových sadů se záměrem udeřit z rychlých protiútoků.

Otázkou zůstává, v jaké sestavě favorizovaná Plzeň do utkání naskočí. Vrba na rozdíl od předchozích sezon dost protáčí sestavou a je tak dost pravděpodobné, že se v základu objeví několik hráčů, kteří v zápase na hřišti estonského Kalju pouze seděli na lavičce.

Boleslav má proti Liberci co napravovat

Velmi nepovedeně vstoupila do nové sezony Mladá Boleslav. Ambiciózní celek ještě nedokázal vyhrát a má na kontě pouze jeden bod. Ve 3. kole čeká Středočechy pikantní duel proti Liberci, za který ještě v minulé sezoně hrál uznávaný ofenzivní univerzál Jiří Štajner, který však v létě zamířil právě do města automobilů.

Boleslav by si právě proti Slovanu chtěla spravit chuť, avšak nečeká ji jednoduchý úkol. Nejenže má se Severočechy ve vzájemných zápasech bilanci pěti proher v řadě, ale Liberec hraje zatím v solidní formě, když v lize má stoprocentní bilanci a daří se mu i v předkole Evropské ligy, kde ve čtvrtek zdolal Curych.

"Ligu jsme nezačali dobře a ve druhém domácím utkání potřebujeme konečně zabrat bez ohledu na soupeře. V uplynulých pěti zápasech se nám proti Liberci nedařilo, ale věřím, že nepříznivou bilanci zlomíme," prohlásil kouč Ladislav Minář. To trenér Liberce Jaroslav Šilhavý věří, že jeho svěřenci naváží na prozatímní výkony."Musíme si dát pozor na výpadky v prvních poločasech, které nás teď provázejí," upozornil trenér Jaroslav Šilhavý.

Sparta má Brnu co vracet

S jasným cílem vrátit Zbrojovce jarní porážku 2:3, která se stala klíčovou ztrátou v boji o titul, vyráží Sparťané na jih Moravy. "Pro nás je jarní zápas velkým mementem. Už něco takového nechceme zopakovat, naopak bychom rádi navázali na to dobré, co se nám povedlo na začátku ligy," přál si kouč Vítězslav Lavička.

Naopak trenér Brna Ludevít Grmela věří, že jeho svěřenci naváží na vysokou výhru z minulého kola, kdy doma rozdrtili Bohemians 1905 po solidním výkonu 5:1, a zlepší tak bilanci svého týmu, který dokázal Spartu porazit pouze dvakrát z posledních čtrnácti zápasů. "Jsme proti zkušené Spartě outsiderem. Ovšem náš dobrý vstup do soutěže hráčům hodně zvedl sebevědomí. Byl bych rád, kdyby se nám podařilo zopakovat výkon z posledního vzájemného utkání," přál si Grmela.

Pospěch se chce předvést i proti Teplicím

Velmi sledovanou postavou 3. kola bude také útočník pražské Dukly Zbyněk Pospěch. Před týdnem zazářil čtyřmi trefami proti Olomouci a stal se teprve pátým hráčem v historii soutěže, který takový kousek předvedl. Teď bude Pospěch největší hrozbou pro Teplice, které zahájily ligu čtyřbodovým ziskem; stejně jako Dukla.

"Pospěch naposledy podal mimořádný výkon, ale bez mužstva by branky nevstřelil. Někdo mu je musel připravit a pro nás bude důležité, aby těch přihrávek dostal co nejméně," plánoval trenér domácích Zdeněk Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Pospěch nasázel Sigmě čtyři góly

Jablonec se chce zvednout proti Slovácku

Jablonec před duelem se Slováckem věří, že mu pomůže čtvrteční výhra 2:1 ve 3. předkole EL nad norským Strömsgodsetem. Severočeši potřebují zabrat, protože zatím mají v lize na kontě jediný bod. Jablonec touží prodloužit sérii šesti vítězných domácích zápasů právě nad Slováckem. Hostům bude dál chybět zraněný elitní kanonýr Libor Došek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články