Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň čeká před šlágrem se Spartou cesta do Jablonce. Odpoví na vítězství pražských "S"?

Velmi náročnou sérii zápasů odstartovali fotbalisté Plzně remízou 2:2 s CSKA Moskva v rámci skupinové fáze Ligy mistrů. V dohrávce 9. kola totiž nastoupí v Jablonci a už v pátek přivítají doma pražskou Spartu. Jak rivalové z Letné, tak hráči Slavie o víkendu uspěli, což odsunulo Viktorii na třetí místo v tabulce nejvyšší soutěže. Severočechům, kteří se v minulém týdnu také představili v evropských pohárech, patří aktuálně devátá pozice a pokusí se zastavit šňůru dvou ligových porážek. Textový on-line přenos z utkání sledujte na webu ctsport.cz od 18:00.

Michael Krmenčík z Plzně v souboji s Vojtěchem Kubistou z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Jablonec při premiéře ve skupině Evropské ligy předvedl v Rennes sympatický výkon, ale na body smolně nedosáhl. Prodloužil tak sérii soutěžních porážek na tři, neboť v posledních dvou kolech prohrál 0:2 v brněnském azylu Opavy a 0:3 doma s Mladou Boleslaví.

"Musíme se přes porážku v Rennes přenést, připravit se a znova namotivovat hráče na Plzeň. Čeká nás mistr ligy a další těžké utkání. Plzeň má kvalitní a široký kádr. Určitě i u Viktorie převládá nějaké zklamání, když v Lize mistrů vedla 2:0 a má nakonec jen bod. Naši hráči musí dobře zregenerovat a jdeme do dalšího boje," řekl jablonecký trenér Petr Rada, který v minulosti trénoval Plzeň.

Viktoria měla na přípravu o den více než soupeř. "Jablonec sice hrál Evropskou ligu ve čtvrtek, ale my zápas hrajeme až v pondělí. Normálně mužstva, která hrají Evropskou ligu, hrávala v neděli. Takže tím, že hrajeme až v pondělí, si myslím, že to pro ně nebude žádný problém," mínil plzeňský trenér Pavel Vrba, jehož svěřenci z osmi kol této sezony sedmkrát zvítězili a prohráli jen na Slavii 0:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - CSKA Moskva

Západočeši v lize v Jablonci od května 2009 vždy bodovali a prohráli jediné z posledních 18 vzájemných utkání v nejvyšší soutěži. "Samozřejmě jsou oblíbenější a méně oblíbení soupeři, ale že bychom před každým zápasem řešili, jakou máme statistiku s mužstvem, to vůbec," uvedl Vrba.

"Myslím, že výsledky Jablonce v posledních dvou kolech neodpovídají průběhu. Měli výraznou převahu, ale neměli štěstí. Měli nejlepší jaro v minulé sezoně, je to hodně zajímavé mužstvo s velkou kvalitou," dodal Vrba.

Jak vypadaly výkony Plzně a Jablonec v pohárech? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články