Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Platiniho naštvalo vítězství Ronalda ve Zlatém míči

Curych - Vítězství Cristiana Ronalda v anketě Zlatý míč se vůbec nelíbí předsedovi unie UEFA Michelu Platinimu. Podle francouzského funkcionáře rozhoduje hodnota hráčů a ne jejich výkony. Anketu prý měl ovládnout jeho krajan Franck Ribéry, který s Bayernem Mnichov kraloval evropskému fotbalu. "Příští rok se tu zase sejdeme a budeme volit mezi Messim a Ronaldem. Za dva roky mezi Ronaldem a Messim a za tři roky zase," supěl Platini. 

Prezident UEFA Michel Platini
zdroj: ISIFA

"Jsem velice zklamaný, že nevyhrál Franck," řekl Platini, jenž svou kritiku namířil proti FIFA a jejímu šéfovi Josephu Blatterovi. "Od doby, co Zlatý míč převzala FIFA, se cosi změnilo. Jsem zklamaný, protože během své padesátileté historie Zlatý míč zohledňoval výsledky. Dneska se cení celosvětová hodnota hráčů, a to je problém," prohlásil francouzský funkcionář.

Ribéry podle Platiniho v uplynulém roce vyhrál vše, co mohl, a zasloužil si proto i Zlatý míč. "V roce 2010 nevyhrál po triumfu na mistrovství světa žádný Španěl, a to je taky problém. Pro Francka za minulý rok stejně jako pro Španěly za rok 2010 mělo platit: teď, nebo nikdy," prohlásil. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články