Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Plašil: Naštvaný kvůli nenominování? Ne. Já byl fanoušek číslo jedna

Praha – Když loni v říjnu naposledy oblékal dres českého národního týmu, asi nepředpokládal, že ho znovu oblékne až znovu za rok. Jaroslav Plašil však za tu dobu na reprezentaci nezanevřel. Sám sebe dokonce označil za skalního fanouška svěřenců Pavla Vrby a již se nemůže dočkat, až si pod bývalým koučem Plzně poprvé zahraje.

Jaroslav Plašil
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Plašil naposledy oblékl dres se lvíčkem na prsou loni v závěru kvalifikace mistrovství světa v Bulharsku ještě pod minulým koučem Michalem Bílkem. "Je pravda, že už je to rok, ale jsem rád, že tu můžu být a týmu pomoct," řekl dvaatřicetiletý středopolař na srazu reprezentace v Praze.

Nebyl naštvaný ani zklamaný, když ho nový trenér Pavel Vrba ve svých výběrech dlouho opomíjel. "Nedá se říct, že bych to hodně řešil. Koukal jsem skoro na všechny zápasy, byl jsem fanda číslo jedna a přál jsem národnímu týmu jenom to nejlepší," přidal Plašil.

S Vrbou komunikoval už na začátku letošního roku. "Byla to otázka, jestli chci ještě reprezentovat, nebo ne. Tam jsme si to ujasnili a od té doby to záleželo jenom na mých výkonech. Asi jdou nahoru, když jsem tady," uvažoval Plašil. Za aktuálně druhý celek francouzské ligy Bordeaux v této sezoně zasáhl do sedmi z devíti zápasů.

Nevidí problém v tom, že ještě s Vrbou nespolupracoval a nezná jeho taktické požadavky. "Myslím, že jsem přizpůsobivý typ a že to bude rychlé. Pak to záleží na trenérovi," konstatoval s 89 starty třetí nejzkušenější aktivní reprezentant po Petru Čechovi a Tomáši Rosickém.

U televize si vychutnal poslední zářijovou výhru českého týmu nad Nizozemskem (2:1) na startu kvalifikace o Euro 2016. "Byl jsem strašně rád, že to kluci zvládli. Je jenom dobře, že se takovýhle výsledek povedl a že je kvalifikace dobře rozjetá," uvedl Plašil, jenž nedokáže odhadnout, jak velký prostor od Vrby proti Turecku a Kazachstánu dostane.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová reprezentace se začíná připravovat na dva kvalifikační zápasy

"Bude záležet na trenérovi. Já jsem tady, abych týmu pomohl, když se na hřiště dostanu. Je pravda, že ti, kteří hráli proti Holandsku, by si určitě zasloužili být v základu pro další zápas," uznal bývalý hráč Monaka, Pamplony či Catanie.

Dlouhodobé negativní reakce některých českých fanoušků na jeho výkony v národním mužstvu neřeší. "Je to moje země a rád reprezentuju. Co si myslí lidi, to je jejich věc. Každý má nějaké představy, jak by hráči měli hrát, to jim nikdo nemůže vzít. Já se snažím vždy odvádět maximum," ujistil odchovanec Hradce Králové.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články