Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Pilík nasázel Jihlavě hattrick a pomohl Příbrami k jasné výhře

Příbram – Velkou one man show rozjel v zápase proti Jihlavě záložník Příbrami Tomáš Pilík. Vysočině nasázel čistý hattrick, přidal ještě asistenci a především díky němu domácí zvítězili bez větších obtíží 4:1. Středočeši zároveň ukončili čtyřzápasové čekání na ligovou výhru.

Ilustrační foto

Příbram sice nastoupila bez útočníka Bednáře, dlouho ale jeho absence litovat nemusela, protože ve 23. minutě už vedli domácí 3:0. Skóre otevřel po sérii šesti rohů v 16. minutě Hnaníček, ke kterému míč prodloužil Pilík a odstartoval svou sedmiminutovku snů.

Ve 20. minutě se totiž trefil technicky z levé strany a vzápětí hlavičkou zakončil individuální průnik Suse. Bezzubá Jihlava se do průběhu prvního poločasu zapsala pouze srážkou Mešanoviče s pomezním rozhodčím, kterého hostující útočník doslova smetl.


Převaha Příbrami pokračovala i po přestávce. Pilík dostal v 58. minutě ve středu až moc prostoru, prošel na hranici vápna a zamířil přesně k tyči. Příbramský záložník tak nejenom zaznamenal první hattrick v kariéře, ale také poprvé vstřelil v ligovém utkání víc než jednu branku.

Teprve potom se Jihlava probrala. O deset minut později se po centru Vaculíka podařilo snížit Mešanovičovi a v závěru se po ráně Kukola z přímého kopu vytáhnul domácí brankář Hruška. Příbram si tak spravila chuť po dvou předchozích vysokých prohrách s Plzní a Libercem, Jihlava naopak zaznamenala čtvrtou prohru v posledních pěti zápasech.

1. FK Příbram - Vysočina Jihlava 4:1 (3:0)

Branky: 20., 23. a 58. Pilík, 16. Hnaníček - 68. Mešanovič. Rozhodčí: Jílek - Kříž, Kubr. Bez karet. Diváci: 1896.

Příbram: Hruška - Sus, Zápotočný, Dosoudil, Končal - Hnaníček, Krameš (84. Suchan) - Pilík (75. Hadaščok), Barák, Štípek (70. Jiří Mareš) - Rezek. Trenér: Tobiáš.

Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Fulnek, Jánoš (46. Dvořák), Marek (72. Demeter), Šulek, Vaculík (82. Jungr) - Mešanovič. Trenér: Bokša.

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Řekli jsme si, že do toho zápasu musíme vlítnout. Připravili jsme se důkladně, měli jsme i předzápasové soustředění v Písku. Do zápasu jsme vletěli opravdu s obrovskou vervou, už před prvním gólem jsme měli šance. Pak se nám povedlo získat náskok a Jihlava už to měla složité. Povedlo se nám udržet koncentraci a odmakali jsme to až do konce. Presovali jsme a vůbec soupeře nepustili k naději na vylepšení výsledku."

Milan Bokša (trenér Zlína): "Jsem přesvědčen, že naše mužstvo vstoupilo do utkání pasivně. Vyráběli jsme chyby a soupeř získával standardní situace. Bylo jasné, že takhle brzy dostaneme gól. Byl jsem přesvědčen, že je začátek a nic se neděje. Jenže druhý gól nás srazil. Do druhé půle jsme šli s odhodláním, ale čtvrtý gól domácích, to pro nás znamenalo definitivní porážku. Mužstvu chybělo odhodlání a snaha rvát se o výsledek, to mě hodně zklamalo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články