Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pilař si stěžoval na rozhodčího, Vrba vytáčky nehledal

Plzeň - Plzeňští fotbalisté souboj s velkým rivalem Spartou nezvládli a po prohře 0:2 hledali na rozdíl od svého trenéra chyby především u rozhodčích. Podle záložníka Václava Pilaře byl sudí Tomáš Adámek na hosty málo přísný a letenský stoper Tomáš Zápotočný měl být prý už v prvním poločase vyloučen.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Pilař často zlobil sparťanské beky, ale po přestávce se i on ze hřiště vytrácel. "Sparta hodně zahustila prostor a musím uznat, že nás tím dost zaskočila. Některé zákroky jejích hráčů se mi ale vůbec nelíbily. Sice jim sudí rozdal spoustu karet, ale podle mě mohl být na Spartu přísnější," uvedl záložník, který hned po utkání se třemi spoluhráči odcestoval na reprezentační sraz do Prahy.

Po nevydařeném zápase s ním cloumaly emoce. "Třeba Zápotočný mě zastavil jasným faulem, kdy mu vůbec nešlo o to hrát balon, ale chtěl mě jenom zastavit. Měli jsme tam zrovna dobře rozběhnuté přečíslení. Sice za to dostal kartu, ale podle mě to byl zákrok na červenou," pokračoval v kritice rozhodčího.

Sparťanský kanonýr Léonard Kweuke
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Trenér Vrba po utkání vytáčky nehledal, Sparta podle něj byla lepší, chytřejší a tři body získala zaslouženě. "Musím konstatovat, že Sparta odehrála velmi dobrý zápas. Přijela čekat na naše chyby a první přišla už v páté minutě. Dostala se do vedení, což jí v dalším průběhu hodně pomohlo," řekl.

Pražský klub podle něj odehrál mimořádný zápas a prosadil se hrou, kterou Plzeň uspěla v pohárech. "Byli jsme aktivnější, jenže do žádné šance jsme se nedostali, naráželi jsme na dobře organizovanou hru," prohlásil zklamaně Vrba a uznal, že osmibodová ztráta v ligové tabulce na Spartu je velký problém. "Ta ztráta je opravdu vysoká. Musíme čekat na její klopýtání a sami získávat další body," řekl Vrba.

Hašek chválil hlavně stopery

Sparťanský kouč Martin Hašek, který už je uváděn v zápisech o utkání jako hlavní trenér, se domníval, že vedle dobré hry a zvládnuté taktiky jeho svěřenci šli za vítězstvím více důsledně. "Po čtvrtečním neúspěchu bylo znát, že hráči moc chtějí dokázat, že šlo o ojedinělé selhání. Podali zodpovědný výkon, škoda jen, že jsme vítězství ještě nezvýraznili, takto jsme nechali Plzeň ve hře až do konce utkání," uvedl trenér.

Trenér Sparty Martin Hašek
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Stoperská dvojice podle něj podala výborný výkon, přestože nastoupila už od začátku sezony potřetí v jiném složení. "Podala spolehlivý výkon, ale zatím je to pouze jeden úspěšný zápas," prohlásil Hašek na adresu dua Jarošík - Zápotočný.

Stoper Tomáš Řepka nebyl v nominaci na utkání podle kouče proto, že se zranil na předzápasovém tréninku. "Jinak by tu s námi rozhodně byl," vysvětlil neúčast oblíbence sparťanských fanoušků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články