Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Petržela podruhé dva góly za zápas nedal

Jablonec - Plzeňský fotbalista Milan Petržela byl blízko k tomu, aby teprve podruhé v kariéře vstřelil v jednom ligovém utkání dvě branky. Reprezentační záložník v sobotním duelu v Jablonci na konci první půle otevřel skóre a pak se v závěru ocitl ve velké šanci, radost mu ale pokazilo břevno. Petrželu mrzelo, že v utkání proti bývalému klubu neskóroval dvakrát, důležitější jsou ale podle něj tři body.

Radost plzeňských fotbalistů
zdroj: ČT4

"Mrzí mě to, dva góly v zápase nedávám skoro nikdy. Je to škoda, ale jsem hlavně rád, že jsme to dotáhli a že jsme získali tři body, které jsme si chtěli odvézt," řekl Petržela. Plzeňský pravý záložník na konci první půle zlomil bezbrankový stav, když se z hranice vápna trefil přesně k bližší tyči.

Že se prosadil proti svému bývalému klubu, za který hrával v sezoně 2006/07, nebral nijak prestižněji. "Těší mě to z toho důvodu, že jsem gól už nějakou dobu nedal. Že jsem to dal zrovna tady v Jablonci, to není až tak podstatné," podotkl Petržela.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól Milana Petržely

Pro Plzeň bylo vítězství velmi důležité. Západočeši v týdnu vypadli z domácího poháru a v lize v minulém kole utrpěli domácí debakl 0:4 s Olomoucí. Případná další ztráta by jim mohla výrazně zkomplikovat boj o evropské poháry. "Tady se nevyhrává každý den a tři body jsou strašně cenné," pochvaloval si Petržela.

Připustil, že obhájci titulu momentálně více svědčí zápasy venku. Viktoria vyhrála v lize na hřišti soupeře potřetí za sebou. "Hraje se nám venku líp než doma, zvenku vždy vozíme body. Soupeř doma chce hrát fotbal, a to nám asi vyhovuje. Naopak když někdo dojede k nám, stoupne si na vápno a snaží se odvézt aspoň bod za remízu 0:0. To je pro nás horší," dodal Petržela.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články