Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Petrouš zůstává u Slavie, Kusého střídá Šeterle

Praha - Trenérem fotbalistů Slavie Praha zůstane i v příští sezoně Michal Petrouš, který tým vedl v posledních pěti duelech uplynulého ligového ročníku. Klub se s ním dnes dohodl na pokračování spolupráce. Naopak generální ředitel Zbyněk Kusý ve své funkci končí, nahrazuje ho Jaromír Šeterle, který se vrací do Slavie po čtrnácti letech. Kompletní složení realizačního týmu oznámí Slavia na začátku letní přípravy.

Trenér Michal Petrouš
zdroj: ČTK autor: Fiala Břetislav

Petrouš si setrvání na slávistické lavičce vysloužil povedeným závěrem uplynulé sezony. Poté co nahradil Petra Radu, dokázal s týmem vyhrát čtyři zápasy po sobě a prohrál až v posledním kole v Jihlavě. Slavia zakončila sezonu na sedmém místě. "Ohromně si toho vážím. Po tak krátkém období mám tu čest podruhé trénovat Slavii," uvedl v tiskovém prohlášení Petrouš.

"Musím říct, že je to také obrovská zodpovědnost. Slavia čeká delší dobu na úspěch, moc bych si přál, abych u něj mohl být. Abychom to spolu s klukama pro Slavii vybojovali," dodal Petrouš. Věří, že Slavia má na to, aby se v příští sezoně poprala o nejvyšší příčky. "Musím se přiznat, že mě hrozně nabilo posledních pět kol. Kádr nemáme špatný, věřím, že budeme úspěšní. Pokusíme se prát o příčky nejvyšší," dodal Petrouš.

Je nám líto, video expirovalo.
Petrouš nadále ve Slavii, Kusého střídá Šeterle

Třiačtyřicetiletý Petrouš začne novou sezonu jako hlavní trenér slávistického "áčka" už podruhé. Pražany vedl už v době největší krize, kdy se řešilo, zda klub kvůli existenčním ekonomickým problémům udrží první ligu. V říjnu 2011 ho tehdy nahradil František Straka. Ve 26 zápasech na slávistické lavičce dosáhl Petrouš na jedenáct výher a devět remíz. Pouze v šesti případech pod ním Pražané prohráli.

Kusý u Slavie končí, přichází zkušený funkcionář Šeterle

"Se Zbyňkem Kusým jsme se dohodli, že naše spolupráce už nebude nadále pokračovat. Za jeho práci pro Slavii v uplynulé sezoně mu patří poděkování," uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva Slavie Adam Řebíček. Spolu s Kusým skončil také manažer sportovního vývoje Luboš Kubík, který do Edenu přišel v listopadu minulého roku.

Zbyněk Kusý:

Šeterle už ve Slavii pracoval v letech 1995 až 1999 jako sportovní manažer a stál za úspěchy klubu v roce 1996 - mistrovským titulem a postupem do semifinále Poháru UEFA. Pak se vrátil do manažerské role v Plzni a v sezoně 2002/03 zamířil do Mladé Boleslavi, kde strávil deset úspěšných let. 

Nepochybuje o tom, že Slavia má na to, aby se vrátila na nejvyšší příčky. "Kdybych si to nemyslel, tak bych sem nechodil. Když jsem šel do Mladé Boleslavi, hráli jsme druhou ligu. Za čtyři roky jsme hráli základní skupinu Poháru UEFA, porazili jsme Marseille, Palermo. Proč by nemohla znova být úspěšná i Slavia? Ne nemohla, ona by měla být úspěšná," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články