Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pelta: Že by Berbr nasazoval rozhodčí? To vylučuji

Praha - Miroslav Pelta se věnuje stížnosti sudích na místopředsedu asociace Romana Berbra a jeho údajné vměšování se do práce rozhodčích. S bývalým arbitrem Liborem Kovaříkem, jenž kauzu rozpoutal, se sejde na konci týdne. "Věřím, že mezi čtyřma očima bude mluvit jinak, než mluví do novin," řekl Pelta, který vyloučil, že by Berbr hovořiil do nasazování jednotlivých rozhodčích na zápasy.

Pelta v minulých dnech o situaci mezi sudími mluvil i s aktivními rozhodčími a členy jejich komise. Po těchto debatách znovu vyloučil, že by Berbr zasahoval do práce komise jinak než kritikou na seminářích. I těch se už nyní nebude podle nové domluvy účastnit. "Že by nasazoval rozhodčí, to vylučuji. To by nešlo utajit, i z pohledu ješitnosti členů komise rozhodčích," řekl šéf Fotbalové asociace ČR.

Miroslav Pelta: "Že tu jsou nějaké kontroverzní situace, to samozřejmě nepřináší dobré renomé. Proto to nyní intenzivně řeším. Mluvil jsem se zainteresovanými lidmi. A chci, abychom na dalším výkonném výboru přijali konkrétní opatření."

Celá kauza ho mrzí, protože podle něj zastiňuje fakt, že se nyní českému fotbalu mimořádně daří. "Postoupili jsme na mistrovství Evropy, navíc jako druzí nejrychlejší. Tři mužstva hrají evropské poháry. Návštěvy stoupají. V neděli je derby a já jako předseda už mám problém sehnat lístky pro známé. Nepamatuji, že by to někdy bylo. I v Jablonci jsem se dožil toho, že jsem měl s Ajaxem a se Spartou vyprodáno a známým jsem musel říct, ať přijdou jindy," uvedl Pelta.

Je nám líto, video expirovalo.
Pelta hodlá řešit kauzu Romana Berbra
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články