Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pavlenka si vyříkával prohru s fanoušky. Podělali jsme si to sami, uznal

Praha – Ač se snažil sebevíc a kromě několika šancí chytil i penaltu, ani solidní výkon brankáře Jiřího Pavlenky nepomohl Baníku k bodovému zisku na hřišti Dukly. Kapitána Ostravy naštvala hlavně první dvacetiminutovka, během které dostal po velkých chybách tři góly. Po utkání pak celou situaci musel vysvětlovat na tribuně rozzlobeným fanouškům.

Brankář Baníku Ostrava Jiří Pavlenka
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Bohužel jsme si to vyloženě podělali sami, protože prvních dvacet minut jsme soupeři darovali absolutně všechno, co jsme mohli. To byly zbytečně ztracené míče a ještě k tomu tři góly. Takže prvních dvacet minut rozhodlo," řekl Pavlenka.

"Já vůbec nevím, proč jsme do zápasu tak vstoupili. Balon nám odskakoval od nohy, neplnili jsme vůbec pokyny, Dukla si s námi dělala absolutně co chtěla. Já se modlil, aby to neskončilo úplným debaklem, protože těch prvních dvacet minut to tak vypadalo," doplnil třiadvacetiletý gólman.

Ostrava po šesti kolech zůstala poslední s jedním bodem a podle Pavlenky si všichni musí sáhnout do svědomí. "Musíme to zlomit zodpovědností. Když si na trávníku někteří hráči dělají, co chtějí, tak to dopadá tak, že si góly dáváme sami," upozornil Pavlenka.

Po závěrečném hvizdu si fanoušci Baníku vyžádali, aby za nimi fotbalisté přišli diskutovat do sektoru hostů. Hráči je po několikaminutovém váhání poslechli. "Kluci měli trochu obavy z toho, co se stalo po Rýmařově (fanoušci po vyřazení z domácího poháru fyzicky napadli ostravské hráče). Já tam šel jako kapitán, bavil se s nimi, tak jsem pak zavolal spoluhráče a všechno proběhlo v pohodě," přiznal Pavlenka.

"Byla řeč o tom, že za námi pořád stojí a bavili jsme se o různých věcech. Padlo tam i pár ostrých slov, ale v momentální situaci se nemůžeme divit, protože to, co jsme předvedli první poločas, nemělo s výkonem nic společného. Příjemné to není, protože situace s fanoušky i s vedením není jednoduchá. Jsme poslední, prohráváme, nedaří se na hřišti. Je to jedno s druhým," doplnil mládežnický reprezentant.

Baníku podle něj nepomohlo ani to, že až těsně před utkáním s Duklou mu FAČR odblokovala přestupy, takže trenér Radomír Korytář musel na poslední chvíli měnit sestavu a začlenit nové posily. "To také asi není úplně nejlepší situace, když před zápasem ještě člověk neví, kdo nastoupí. Hodně hráčů se prostřídalo, takže to ještě bude chtít nějaký čas, než si to sedne. Ale my už ten čas nemáme," dodal Pavlenka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články