Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pavlenka podepsal víceletý kontrakt s Brémami. Je to závazek, uvědomuje si

Fotbalový brankář Jiří Pavlenka vlétl do německého fotbalu impozantním způsobem a současný zaměstnavatel si jej cení. Přestože šestadvacetiletý gólman před rokem při přestupu ze Slavie Praha do Brém podepisoval kontrakt na tři roky, nyní podepsal s Werderem novou víceletou smlouvu. 

Jiří Pavlenka
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Hned po první sezoně v německé lize se vedení rozhodlo ocenit Pavlenku novou smlouvou. Český brankář totiž v minulém ročníku vychytal osm čistých kont a byl jedním z hlavních strůjců záchrany Werderu, v němž působí také další čeští fotbalisté obránce Theodor Gebre Selassie a brankářský veterán Jaroslav Drobný. "Před rokem bych nečekal, že hned po první sezoně v bundeslize podepíšu nový kontrakt," řekl Pavlenka, kterého navíc fanoušci po uplynulé sezoně zvolili nejlepším hráčem klubu.

"Samozřejmě jsem rád, že to takhle dopadlo. Na druhou stranu je to závazek vůči klubu a fanouškům, abych pokračoval ve spolehlivých výkonech a týmu pomohl k lepšímu umístění, které si všichni v Brémách přejeme," prohlásil šestadvacetiletý gólman.

Bývalý brankář Ostravy a Slavie se v létě rozhodl zůstat, přestože se o něj zajímaly přední evropské kluby. "Hezky se to čte, když se o vás píše v souvislosti s Barcelonou nebo Liverpoolem. Jsou to obrovské kluby a pro každého hráče by určitě bylo ctí za takové kluby nastupovat," uvedl.

"Přišla mi spousta zpráv od přátel a známých, k ničemu konkrétnímu ale nedošlo. Po sezoně jsem říkal, že budu rád, když zůstanu a potvrdím první rok v Brémách i v následující sezoně. To nadále platí," prohlásil Pavlenka.

Zájem o Pavlenku potvrdil i jeho agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest. "V létě jsme registrovali zájem několika klubů, nicméně pro nás i hráče byl prioritou nový kontrakt v Brémách. Jiří chce potvrdit svou pozici z první sezony a ve Werderu bude mít vytvořen maximální servis. Klub o jeho setrvání velmi stál, nová smlouva a její podmínky jsou toho jednoznačným důkazem," řekl Kolář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články