Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Paris St. Germain hrozí finanční fair play. Nejspíš bude muset prodávat hvězdy

Bohatý francouzský klub Paris Saint-Germain má problémy s UEFA. Nedodržuje totiž zásady finanční fair play. A podle informací španělského sportovního webu maraca.es mu hrozí dokonce vyloučení z Ligy mistrů. To zase rozehrává úvahy o tom, co by v té chvíli udělaly jeho největší hvězdy, které touží nejen po velkých penězích, ale také úspěších.

Neymar (vpravo) se raduje z gólu se spoluhráčem z PSG Layvinem Kurzawou
zdroj: REUTERS autor: Benoit Tessier

Finanční fair play totiž určuje, jaký může být rozdíl mezi příjmy a výdaji klubů, což je přímo spojeno s nákupy a prodeji hráčů. To by mohlo přimět pařížský klub s arabskými majiteli k tomu, aby některou ze svých hlavních zbraní prodal.

Paris St. Germain totiž musí nyní ještě zaplatit Monaku podle předem dané dohody za Mbappeho 145 milionů eur a bonusy 35 milionů.

Navzdory hrozbě sankcí od FIFA hodlá PSG udržet hlavně Neymara a také Mbappeho. Přitom se hodně nahlas hovoří o snaze Realu Madrid získat Neymara. Ten se však prý už několikrát sešel s novým koučem PSG Tomem Tuchelem, naposledy před týdnem, takže se zdá být zřejmé, že si ujasňují budoucí spolupráci.  

Záležet bude na tom, koho bude chtít nový kouč v týmu plném velkých jmen udržet a koho v rámci rozumného financování klubu, jemuž hrozí trest, pustit. Zatímco francouzský tým čeká na sankce, UEFA nemíní ustoupit a tvrdí, že jde o opakující se prohřešek od doby, co byl klub v roce 2014 potrestán za umělé navýšení hodnoty smluv s turistickými kancelářemi Kataru.

Zdroj
marca.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články