Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Ostrý start. Sparta načíná Evropskou ligu v Neapoli

Neapol – Sparta otevírá brány Evropské ligy velmi zostra. Hned na úvod základní skupiny se představí na hřišti třetího celku minulého ročníku Serie A Neapole. Podaří se Spartě něco podobného jako Plzni loni ve 2. kole téže soutěže, tedy vyhrát na horké italské půdě 3:0? Utkání začne ve 21:05, přímý přenos na ČT sport a našem webu už ve 20:45.

"Je to pro ně zkušenost, kterou nebudou chtít opakovat, a o to náročnější to pro nás bude. Ale jsme připraveni," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička. "Ale Neapol nás určitě nepodcení, protože si prošli tím, čím Sparta a jsou pod velkým tlakem. Vypadli z kvalifikace Ligy mistrů a ani do nové sezony italské ligy nevstoupili nejlépe," dodal.

Italský celek navíc trénuje Rafael Benítez, který v sezoně 2012/13 vedl Chelsea a právě letenský celek v play-off Evropské ligy vyřadil až po velkém boji. "Základní rozestavení i způsob hry Neapole je podobný jako ten, kterým tehdy hrála Chelsea," uvedl Lavička, který však znalost soupeřova kouče za velkou výhodu nepovažuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Vacek: Hlavně musíme hrát ze zabezpečené obrany

Velká ofenzivní síla

Neapol naposledy nečekaně prohrála v Serii A s Chievem 0:1. Domácí přitom měli drtivou převahu a navíc nedali penaltu. "Výsledek byl nepříznivý, ale kvalita byla vidět. Neapol má velkou sílu v ofenzivě. Ať už je to Higuaín na hrotu, Hamšík pod ním nebo Callejón s Mertensem a Insignem," prohlásil Lavička.

Evropská liga v ČT

Každý hrací čtvrtek základní části odvysílá ČT sport a náš web přímý přenos ze zápasu jediného českého zástupce v základních skupinách, Sparty Praha. Studio fotbal nabídne divákům pravidelně rovněž širší sestřih druhého zápasu skupiny, ve které Sparta působí, a k tomu i obrazové zkratky dalších zápasů. Kompletní přehled všech reportáží nabídne pravidelně v sobotu magazín Evropské ligy. Všechny odvysílané sestřihy najdete i na našem webu.

Právě v Chievu v minulosti působil záložník Kamil Vacek a během angažmá v Itálii si proti Neapoli dvakrát zahrál. "Nerad bych předbíhal, ale myslím, že jejich styl by nám mohl sedět," uvedl sparťanský fotbalista.

"Atmosféra v Neapoli je teď vyhrocená, protože nejsou zvyklí ztrácet takové zápasy. Proto proti nám rozhodně nastoupí v nejsilnější sestavě, přestože v Itálii Evropskou ligu moc neberou a upřednostňují Serii A. Chtějí porážku odčinit, takže nás čeká těžší zápas než obvykle," dodal.

Předpokládané sestavy:

Neapol: Cabral - Maggio, Albiol, Koulibaly, Zúňiga - Jorginho, Inler - Callejón, Hamšík, Insigne - Higuaín.

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, J. Brabec, Costa - Dočkal, Vacek, Mareček, Matějovský, L. Krejčí - Lafata.

Absence: Ghulam (zranění), Higuaín, Jorginho (oba nejistý start) - Vácha (trest), Holek (zranění)

Zajímavosti:

- Spartě se proti italským klubům v pohárech nedaří, má s nimi bilanci 3 výhry, 8 remíz a 9 proher (skóre 14:28)

- všechna 3 vítězství Sparta zaznamenala doma, v Itálii ještě nikdy nevyhrála

- Neapol má proti českým klubům ještě horší bilanci, když ve 4 zápasech jen jednou remizovala, v sezoně 1974/75 Neapol hrála s Ostravou 0:2 a 1:1, v sezoně 2012/13 s Plzní 0:3 a 0:2

- oba celky neuspěly v kvalifikaci Ligy mistrů, Neapol nestačila ve 4. předkole na Bilbao, Sparta skončila o kolo dřív s Malmö

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články