Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Osmnáctku od léta povede Holoubek. Chci vyhrát vše, mám to v DNA, prohlásil

Česká fotbalová osmnáctka bude mít od léta nového trenéra. Jana Suchopárka, který se vrátí k reprezentační devatenáctce, nahradí bývalý trenér pražské Sparty a Liberce David Holoubek.

David Holoubek
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

S mládeží pracoval Holoubek v minulosti ve Spartě, u reprezentace bude devětatřicetiletý kouč působit poprvé. "Bude to nová zkušenost, protože reprezentační trenéři nemají možnost denně ovlivňovat hráče v tréninkovém procesu. Během srazů musí být jejich práce maximálně efektivní. V tomhle to bude zcela nové. Chci být dobrý trenér, mít dobré výsledky a vybírat správné kluky," řekl Holoubek.

Po angažmá ve Spartě trénoval Liberec a naposledy Ružomberok, kde na vlastní žádost skončil loni v květnu. Na jaře bude Holoubek sledovat hráče pro svůj výběr a také spolupracovat s Lubošem Kozlem jako pozorovatel na turnajích reprezentační devatenáctky. Nový kouč Baníku povede kategorii U19 až do březnové elitní fáze kvalifikace mistrovství Evropy.

"Vzhledem k tomu, že jsem 12 let působil ve Spartě, kde jsou hráči a trenéři vychováváni k tomu, aby byli co nejlepší a co nejúspěšnější, mám v sobě tuhle DNA a byla ve mně i v období, kdy jsem vedl áčko v lize. Chci jako trenér vyhrávat všechno," řekl Holoubek.

Fotbalová asociace ČR si od mladého kouče hodně slibuje. "Jsme rádi, že tým trenérů mládežnických reprezentací doplňuje právě David Holoubek, který má bohaté zkušenosti s prací od přípravkových až po seniorské kategorie," uvedl ředitel oddělení rozvoje fotbalu Jiří Kotrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články