Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Osmé ligové kolo uzavře pražské derby, favoritem je Sparta

Praha – Osmé kolo první fotbalové ligy dnes zakončí slavné pražské derby mezi Spartou a Slavií. V pozici jednoznačného favorita půjde do 276. souboje s odvěkým rivalem domácí Sparta, jež v dosavadních sedmi ligových zápasech neztratila ani bod. Slavia je oproti tomu až dvanáctá a má za sebou velké interní změny. Zápas začne v 19:30, přímý přenos můžete sledovat od 18:45 na ČT4 a webu sportživě.cz.

Radost hráčů Sparty Praha
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Před utkáním nastoupí oba celky v historických dresech bez sponzorských nápisů a označení výrobců. Kvůli smluvním závazkům v nich nemohou odehrát zápas, nicméně dresy pak zřejmě půjdou do charitativní dražby.

Ve sparťanském týmu zůstal po odmítnutí přestupu do Příbrami stoper Tomáš Řepka. Na Letné nominaci na zápas tají, ovšem je nepravděpodobné, že by Řepka do derby nastoupil v základní sestavě.

Nechceme jen bránit, říká Jarolím

"Samozřejmě forma Sparty je teď jinde než naše. Říká se ale, že derby nemá favorita, a většinou to tak bývá. Já věřím, že to potvrdíme a odehrajeme dobrý zápas s lepším výsledkem než v minulé sezoně," prohlásil Jarolím. Na jaře slávisté na Letné prohráli 0:2, i když velkou část zápasu pasivně hrající Spartu přehrávali.

Podle Jarolíma bude důležité, aby i tentokrát červenobílí předvedli aktivní fotbal. "Musíme tam jet s tím, že chceme dát minimálně jeden gól. Musíme hrát dopředu, a ne jen bránit," zdůraznil slávistický kapitán. Jeho tým už čtyři zápasy čeká na výhru, naopak Sparta ještě v této sezoně neztratila ani bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Před derby Sparta - Slavia
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články