Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Olomouci přeložili o šest hodin zápas, pak rozjela gólovou kanonádu

Opalenica (Polsko) – Pokud by takto pálili i v ligové sezoně, jejich fanoušci by se asi vůbec nezlobili. Fotbalisté Olomouce předvedli v přípravném zápase v Polsku pořádnou kanonádu. V zápase proti Maccabi Haifa se trefili hned pětkrát a zvítězili 5:0. Naopak Jihlava až gólem z 88. minuty zachránila výhru 2:1 s třetiligovým Velkým Meziříčím.

Radost fotbalistů Olomouce
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Hanáci se v posledních týdnech přípravy rozjeli a vítěznou sérii natáhli už na čtyři zápasy. Zatím nejpovedenější střetnutí prožili právě proti šestému celku poslední sezony izraelské ligy Maccabi Haifa. A to až v den utkání zjistili, že výkop střetnutí je místo 18:00 už v poledne.

Sigmu to ale spíše nakoplo. Po čtvrthodině už vedla o dvě branky díky dvěma povedeným standardním situacím. Poté gólostroj na chvíli ustal. Vše se znovu rozjelo až po změně stran, kdy Olomouc přidala další tři branky, a proti týmu, v kterém působí český záložník Kamil Vacek, slavila jasnou výhru 5:0.

"Ta změna času výkopu nebyla samozřejmě moc příjemná, ale nakonec to jinak nešlo, protože soupeř už spěchal k odletu domů. Takže jsme mohli hrát buď takto dřív, nebo vůbec. Vyhráli jsme, mužstvo musím pochválit, zvládlo to velmi dobře, zvítězili jsme zaslouženě," řekl pro web olomouckého celku trenér SK Sigma Václav Jílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Za Jihlavu v přípravě naskočil obránce Udinese i hráč Sparty

S izraelským soupeřem se utkalo také Slovácko, které na slovinském herním soustředění narazilo na Hapoel Akko. Góly padaly až v druhé části a český celek uhrál remízu 1:1. Tu zajistil v devadesáté minutě Jan Rezek.

Až v samotném závěru o výsledku rozhodla i Jihlava. Vysočina se střetla v přípravě s Velkým Meziříčím, které působí v třetí nejvyšší soutěži. Výhru 2:1 vystřelil favoritovi v osmaosmdesáté minutě obránce Petr Hronek.

Přípravná utkání:

Sigma Olomouc - Maccabi Haifa 5:0 (2:0)

Branky: 2. Jemelka, 13. Chorý, 60. Hála, 64. Linhart, 83. Buchvaldek z pen.

Sestava Olomouce: Buchta (46. Reichl) - Sladký (46. Štěrba), Radakovič (46. Polom), Jemelka (46. Škerle), Vepřek - Zahradníček (46. Manzia), Plšek (46. Moulis), Houska (46. Buchvaldek), Kalvach (46. Texl), Falta (46. Hála) - Chorý (46. Linhart). Trenér: Jílek.

1. FC Slovácko - Hapoel Akko 1:1 (0:0)

Branka Slovácka: 90. Rezek.

Sestava Slovácka: Daněk - Juroška (58. Reinberk), Hofmann (46. Daníček), Šimko, Prajza (58. Divíšek) - Hellebrand (58. Havlík), Šumulikoski, Sadílek (58. Machalík), Vasiljev (58. Navrátil), Ju Kang-hjon (58. Kubala), Ťok (58. Rezek). Trenér: Levý.

Velké Meziříčí - Vysočina Jihlava 1:2 (0:0)

Branky: 83. Krčál - 77. Ikaunieks, 88. Hronek.

Sestava Jihlavy: I. poločas: Rakovan - Pecháček, Pedro, Vedral, Mišůn - Záviška, Daníček, Milisavljevič, Popovič - Duba, Klíma. II. poločas: Hanuš (72. Rakovan) - Tlustý, Kryštůfek, Krejčí, Rosa - Zoubele, Nový - Fulnek, Hronek, Ikaunieks - Dvořák. Trenér: Kopecký.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články