Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc v Superpoháru porazila mistra z Liberce

Liberec - Fotbalisté Olomouce vyhráli třetí ročník Synot Tip Superpoháru. Sigma jako úřadující vítěz Poháru České pošty zvítězila na hřišti mistra ligy Liberce 2:0 po dvou brankách z poloviny první půle. Ve 24. minutě otevřel skóre Doležal, za tři minuty proměnil penaltu Ordoš. Hanáci se stali prvním držitelem domácího poháru, který ovládl Superpohár. Předešlé dva ročníky vyhrál ligový šampion.

Olomouc slaví Superpohár
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hanáci se v soutěžní premiéře pod trenérem Romanem Pivarníkem stali prvním držitelem domácího poháru, který ovládl Superpohár. Předešlé dva ročníky vyhrál ligový šampion. Olomouc za triumf dostane prémii milion korun, poražený Slovan 500 tisíc. Liberec v úterý zahájil sezonu hubenou domácí výhrou 1:0 nad Karagandou v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů a v nepřesvědčivých výkonech pokračoval i dnes.

Trenér Severočechů Jaroslav Šilhavý udělal v základní sestavě od duelu s kazašským celkem hned pět změn. Soutěžní premiéru si za Slovan odbyly letní posily Artem Butenin z Ukrajiny a Slovák Martin Tóth. Liberec před poloprázdnými tribunami stadionu U Nisy začal aktivněji. Centr z pravé strany odvrátil nový hráč v olomoucké obraně Golban jen těsně nad vlastní branku. Na druhé straně zase Schulmeisterova nahrávka nebezpečně prolétla domácím pokutovým územím.

Domácí se po akci Štajnera dostali do slibné šance, ale Breznaník z úhlu nezakončil přesně. Ve 24. minutě se však poprvé prosadili hosté. Na Schulmeisterův přesný centr z pravé strany si naskočil Doležal a umístěnou hlavičkou překonal bezmocného Bičíka. Hanáci krátce nato přidali druhý gól. Po faulu Váchy na Navrátila rozhodčí nařídil penaltu a Ordoš se z ní trefil přesně k tyči. Liberečtí se snažili na nepříznivý vývoj rychle odpovědět, ale Štajner z voleje přestřelil a po samostatném úniku nepřekonal Zlámala přízemní střelou Delarge.

Bývalý gólman Slovanu pak těsně před přestávkou zlikvidoval i tvrdou ránu Šurala. Po přestávce se domácí fotbalisté vytáhli a místy nechávali Olomouci velká okénka v obraně. Po zaváhání Kušníra stál sám před brankou Navrátil, ale radost ze třetí branky mu překazil vracející se obránce Tóth. Liberec měl v závěru druhé půle větší držení míče, chyběla mu však přesnost v předfinální fázi, kterou nevylepšil ani střídající záložník Bosančič.

Do několika náznaků šancí se dostal další náhradník do útoku Musiol, ale Zlámal nemusel řešit vážnější situace. Chvílemi se zdálo, že severočeský tým už má v hlavách úterní odvetu s Karagandou v téměř pět tisíc kilometrů vzdáleném Kazachstánu.

Český fotbalový Synot Tip Superpohár:

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 0:2 (0:2)

Branky: 24. Doležal, 27. Ordoš z pen. Rozhodčí: Trutz - Chládek, Vorel (všichni SR). ŽK: Fleišman, Butenin, Kušnír - Škerle, Hořava. Diváci: 2 870.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články