Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc chce hrát dobrý fotbal a s tím přijdou i body. Cíl? První šestka

Po čtvrtém místě v minulé sezoně teď nejhůř šesté. S tím jdou do nového ročníku ligy fotbalisté Olomouce, které čeká také kvalifikace Evropské ligy, aby se v novém formátu ligy dostali v nadstavbové části do skupiny hrající o titul a poháry.

Fotbalisté Sigmy Olomouc
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Tím, že jsme si nastavili nějaké parametry v minulém soutěžním ročníku, tak samozřejmě je pro nás vnitřně první šestka lákává a měla by být cílem i pro mužstvo," citoval web Sigmy olomouckého trenéra Václava Jílka z tiskové konference před začátkem ligy.  

"Vnitřní cíl mám takový, abychom opakovali výkony z předchozí sezony," dodal úspěšný kouč, který si nechce zatím dávat cíle v podobě počtu získaných bodů. "Protože si myslím, že právě ty výkony nás k bodům dovedou," dodal.  

Sigma se po nečekaném úspěchu v minulé sezoně snažila hlavně udržet co nejvíc opor. Do Sparty sice zamířil stoper Uroš Radakovič a hostování skončilo útočníkovi Jakubu Řezníčkovi, na druhou stranu ale Hanáci získali do ofenzivy Martina Nešpora, Pavla Dvořáka a Václava Pilaře. Přišel také brankář Aleš Mandous.  

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisty Sigmy čeká na úvod ligy Slavia

"Řekli jsme si jasně, že se budeme snažit mužstvo udržet pohromadě. To se naplnilo a jsem strašně rád, byť si myslím, že to nebylo úplně jednoduché. Odešel Uroš Radakovič, ale na to jsme byli tak nějak vnitřně nachystaní," řekl Jílek.  

"Na druhou stranu se nám povedlo posílit do útočné fáze  Martinem Nešporem a Pavlem Dvořákem. Jsem stoprocentně přesvědčený, že budou přínosem. A stejně tak Venca Pilař. To je hráč, který v každém tréninku i zápasech ukazuje, že je připraven, pomůže nám. Z celkového pohledu bych řekl, že mužstvo si sílu zachovalo," dodal Jílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články