Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Odvolání Ranieriho zafungovalo. Leicester chce formu potvrdit i proti Seville

Leicester/Turín – Od té doby, co skončil Claudio Ranieri, je Leicester v anglické lize stoprocentní. Svoji formu nyní ale musí přenést také do Ligy mistrů. V odvetě osmifinále se Sevillou se bude pokoušet dohnat manko 1:2. Ve druhém úterním zápase bude Juventus Turín na svém stadionu hájit s Portem solidní úvodní náskok 2:0. Přímý přenos utkání Leicester - Sevilla sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz od 20:15.

Utkání Sevilla - Leicester
zdroj: Reuters autor: John Sibley

Sevilla vedla po brankách Pabla Sarabii a Joaquína Correy, ale Jamie Vardy v 73. minutě důležitým zásahem vrátil hosty do hry. Po tomto utkání byl překvapivě odvolán Ital Ranieri a Leicester pod bývalým asistentem Craigem Shakespearem v anglické lize porazil Liverpool i Hull shodně 3:1 a vzdálil se sestupovému pásmu. Ve skupině LM "Lišky" vyhrály všechny tři domácí duely.

"Dát v Lize mistrů gól venku není snadné, takže je důležité, že se nám to povedlo. Náš sen žije a máme šanci si s podporou fanoušků doma vybojovat postup," řekl záložník Leicesteru Rijád Mahriz. "V prvním zápase bylo docela teplo a vlhko, na což jsou v Seville zvyklí. Uvidíme, jak se jim bude hrát u nás ve třech stupních pod nulou," doplnil útočník Vardy.

Sevilla sice ovládla poslední tři ročníky Evropské ligy, ale do čtvrtfinále Ligy mistrů, respektive jejího předchůdce Poháru mistrů evropských zemí dokázala postoupit jen v roce 1958. Španělský tým navíc ještě nikdy na anglické půdě nezvítězil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sevilla - Leicester

"Leicester je teď znovu nebezpečný jako v minulé sezoně. V domácím zápase budou hrát, jako by to bylo finále mistrovství světa. Nesmíme jim dát prostor, protože jinak to může být úporná bitva," upozornil kouč Sevilly Jorge Sampaoli.

Juventus má náskok, ví však o síle Porta

Porto doma hrálo už od 27. minuty bez vyloučeného Alexe Tellese a italský šampion přesilovku využil v závěru, kdy se během dvou minut prosadili náhradníci Marko Pjaca a Dani Alves.

"Výhra v Portugalsku nám dodala trochu klidu a máme dobrý náskok. Porto je však výborné mužstvo a dělalo nám velké problémy, než jsme skórovali. Takže musíme zůstat ostražití a pozorní vzadu," uvedl útočník Juventusu Paulo Dybala.

Lídr portugalské ligy bude mít v odvetě těžkou práci, protože Juventus doma v pohárech neprohrál v posledních dvaceti zápasech - od porážky s Bayernem Mnichov v dubnu 2013. Pro Juventus hraje i fakt, že v tomto ročníku LM inkasoval pouhé dva góly.

Porto se může stát prvním celkem, který v play-off Champions League postoupí po úvodní domácí ztrátě 0:2.

"Třeba nám to Juventus usnadní a také si nechá někoho vyloučit. Každopádně musíme zápas odpracovat na sto procent a stále věřit. Když předvedeme v Turíně to nejlepší z nás, můžeme to dokázat," prohlásil brankář Porta Iker Casillas, se 163 starty rekordman elitní soutěže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články