Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Očekávám lepší produktivitu, řekl před kvalifikační derniérou Jarolím

Česká fotbalová reprezentace zítra uzavře neúspěšnou kvalifikaci o postup na mistrovství světa domácím zápasem proti San Marinu. Trenér Karel Jarolím vyzývá své svěřence k větší střelecké produktivitě a oproti vítěznému duelu s Ázerbájdžánem chystá změny v základní sestavě. V plzeňské Doosan aréně se pravděpodobně nepředstaví brankář Jiří Pavlenka, kterého trápí viróza. Kvůli karetnímu trestu určitě nenastoupí Josef Hušbauer. Přímý přenos utkání sledujte v neděli od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz. 

Karel Jarolím na tréninku fotbalové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Hráče budeme nabádat k tomu, aby zápas odehráli s chutí, a pokud možno to bylo podložené výsledkem. Je třeba soupeře co nejrychleji načít. Proti Ázerbájdžánu bylo šancí dost, ale nakonec jsme dali jen dva góly, takže očekávám lepší produktivitu," řekl Jarolím.

V březnovém střetnutí vyhráli Češi v San Marinu 6:0, když už v poločase vedli o čtyři branky. Soupeř už tři roky čeká alespoň na remízu a z posledních 27 klání dal pouze tři góly.

Proto i tentokrát očekává zkušený kouč víceméně dobývání obranného bloku protivníka. "Někteří hráči jim chybí, ale způsob hry zůstává podobný. Tam se nic nemění," prohlásil Jarolím, jenž s hráči pracoval zejména na útočných kombinacích.

"Něco jsme stihli natrénovat ještě před Ázerbájdžánem, něco probereme na tréninku. Únava po cestě z Baku tam ještě je, ale ofenzivním tahům se určitě ještě budeme věnovat," doplnil.

Oproti duelu v Baku plánuje zamíchat se sestavou. "Jirka Pavlenka bojoval s virózou. Nebyl ani na pátečním tréninku, takže ten má problémy. K některým změnám dojde, ale nechceme to překopat celé," pokračoval jednašedesátiletý stratég.

I když Češi nemohou postoupit, motivace jim prý nebude chybět. "Pořád je to reprezentační utkání. Postup nemůžeme vybojovat, ale stále je o co hrát. A kdy jindy si zahrát s chutí než v neděli," uzavřel Jarolím.

Podle kapitána Marka Suchého nehrozí, že by reprezentace druhý nejslabší tým Evropy podle žebříčku FIFA podcenila. "Víme, co se od nás očekává. Je to jasně dané. Všichni známe výsledky San Marina, už jsme s nimi hráli. Budeme chtít dobře odstartovat a pokud možno vstřelit už v první půli nějaké branky. Začíná to koncentrací před zápasem, určitě máme k San Marinu respekt," prohlásil obránce Basileje.

Pro něj jako pro stopera půjde o specifické utkání, v němž bude muset stabilně podporovat útok. "Očekávám, že jako stopeři budeme hluboko na polovině soupeře, ale také musíme stále držet dobrou pozici na zachytávání odkopů a nepouštět je do brejků," dodal Suchý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články