Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Očekával bych více respektu, řekl Lukaku po "one man show" proti Chelsea

Po letním přestupu z Evertonu do Manchesteru United vstřelil Romelu Lukaku 22 soutěžních gólů. Je suverénně nejlepším kanonýrem "Red Devils". Zápas co zápas na sebe váže pozornost obránců, z čehož mimo jiné profitují spoluhráči v čele s Anthonym Martialem a Jessem Lingardem. Přesto se belgický reprezentant dostal pod palbu kritiků kvůli nedostatečné produktivitě - zejména proti celkům z TOP 6. Po nedělním galapředstavení na Old Trafford, kde bilancí 1+1 režíroval vítězství nad Chelsea, dal expertům ráznou odpověď.  

Romelu Lukaku z Manchesteru United v utkání proti Chelsea
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Za výkon proti úřadujícím šampionům si vysloužil ocenění pro hráče utkání a chválu slyšel ze všech stran. "Budu na sobě i nadále tvrdě pracovat, protože chci v nastoleném trendu pokračovat," uvedl s nadhledem autor 98 branek v Premier League. "Myslím, že mám v Anglii více než solidní skóre," konstatoval.

Jeho střeleckou potenci bude tým kouče Josého Mourinha potřebovat i ve zbytku letošní sezony. V tabulce nejvyšší soutěže totiž patří Manchesteru United druhé místo se ztrátou 13 bodů na městského rivala City a náskokem 6 bodů před pátou Chelsea. V FA Cupu postoupil do čtvrtfinále a v Lize mistrů bojuje v osmifinále se španělskou Sevillou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání FC Sevilla - Manchester United

Ambiciózní Belgičan o sobě nepochybuje. Před blížícím se mistrovstvím světa by navíc rád zvedl nad hlavu jednu z trofejí. "Vím, že se mohu ještě zlepšit. Jsme pořád ve hře ve dvou soutěžích a já udělám vše, abychom jednu z nich vyhráli. Samozřejmě to nebude jednoduché, ale je to výzva," prohlásil Lukaku.

Osm let v profesionálním fotbale, přesto stále mladý hráč

Od letního příchodu na Old Trafford se dostal pod drobnohled fanoušků a expertů. Mnozí z nich nicméně zapomínají, že rodák z Antverp má stále jen 24 let. "Ano, lidé mě na profesionální úrovni pozorují už dlouhou dobu, můj věk je proto často překvapí. Začal jsem, když mi bylo šestnáct, a rok co rok ode mě očekávali minimálně dvacet gólů. Osm let se mi to daří. Dokázal jsem, že na to mám," pokračoval.    

"Z tohoto důvodu bych očekával o poznání více respektu, ale to k fotbalu zkrátka patří. Kritika mě nerozhodí. Chci i v budoucnu ukazovat lidem, čeho jsem schopen s míčem na hřišti," vyslovil přání Lukaku, jenž přiznává, že ho kolektivní úspěch v dresu nového zaměstnavatele zajímá mnohem více než individuální ocenění. "Největší radost mi udělá, když dovedu tým k vítězství," dodal.

Během angažmá ve West Bromwichi Albion nebo v Evertonu byly sezonní priority klubů oproti Manchesteru United odlišné. V "Divadle snů" jsou šance zapsat se do historie přece jen rapidně vyšší. "Fotbal není hra jednotlivců, moc dobře si to uvědomuji. Mám teď kolem sebe celou řadu fenomenálních spoluhráčů, kteří už dokázali získat velké trofeje. Je přede mnou ještě dlouhá cesta, ale já jsem ambiciózní. Chci se k nim prostě zařadit."

Před začátkem sezony se v médiích houfně spekulovalo o návratu důrazného forvarda do Chelsea, odkud v roce 2014 odešel. Svého rozhodnutí upřednostnit United nelituje. "Rozhodl jsem se hlavou i srdcem a udělal jsem správně," řekl stroze. "Cítím podporu trenéra i spoluhráčů. Dennodenně mě tlačí k lepším výkonům a výzvám, což je přesně to, co jsem chtěl," zakončil Lukaku.   

Zdroj
ČT sport, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články