Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Obvinění z rasismu mě zasáhlo víc než rakovina, prohlásil Acerbi

Obvinění z rasismu, jehož byl nedávno sportovním soudem zbaven, zasáhlo obránce Interu Milán Francesca Acerbiho víc než diagnostikovaná rakovina. Šestatřicetiletý fotbalista v rozhovoru pro deník Corriere della Sera mimo jiné řekl, že nenávist, které v poslední době čelil, ho bolela mnohem víc.

Francesco Acerbi z Interu Milán v akci
zdroj: REUTERS

Acerbiho před třemi týdny po vzájemném zápase Serie A obvinil z rasismu obránce Neapole Juan Jesus. Mistr Evropy z roku 2020 provinění odmítl, přesto byl vyřazen z nominace Itálie na přípravu v USA. Případ řešil i soud italské ligy, ale uzavřel ho s tím, že nejsou důkazy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético Madrid – Inter Milán

"Byla to obrovská úleva," řekl Acerbi, kterému hrozil desetizápasový trest. "Každý měl hned jasno, ještě než rozhodl soud. Byl jsem terčem agrese, jako bych někoho zabil, a pro spoustu lidí jsem pořád rasista. To odmítám, po rozhodnutí soudu to přece nemůže takhle pokračovat," dodal.

Acerbi přidal, že obvinění ho zasáhlo víc, než když mu lékaři v roce 2013 oznámili nález rakoviny varlat. "V porovnání se současnou situací to tehdy bylo nic. Nenávist, které jsem teď čelil, mě naopak bolela mnohem víc," zdůraznil bývalý hráč Lazia Řím, Sassuola nebo AC Milán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články