Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Obránce Suchý míří do Spartaku Moskva

Praha - Obránce fotbalové Slavie a člen širšího reprezentačního kádru Marek Suchý v zimní přestávce zamíří do nového angažmá ve Spartaku Moskva. Jednadvacetiletý stoper odejde do ruského klubu na roční hostování s následnou opcí na přestup, jak dnes potvrdil ředitel Slavie Petr Doležal. V týmu čerstvého ruského vicemistra se Suchý sejde s dalším českým reprezentantem Martinem Jiránkem, který za Spartak hraje už od roku 2004.

V prvoligové sestavě se Suchý objevil poprvé v květnu 2005 a od té doby nasbíral již 108 zápasů. Ve Slavii, s níž získal dva ligové tituly, nosí kapitánskou pásku. V lednu napodobí nedávného spoluhráče z vršovického týmu Tomáše Necida, jenž před rokem posílil konkurenční CSKA Moskva.

O služby Suchého byl v zahraničí zájem již delší dobu. Před dvěma lety jej v zápase předkola Ligy mistrů v Amsterdamu sledovali pozorovatelé předních evropských klubů. Tehdejší hráčův manažer Pavel Vandas tvrdil, že Suchého pozorovali skauti Realu Madrid, Chelsea a Eindhovenu.

V roce 2007 byl Suchý jednou z hlavních opor stříbrného českého výběru na mistrovství světa hráčů do 20 let v Kanadě. Ani poté navzdory zájmu do zahraničí nezamířil a prodloužil ve Slavii smlouvu o tři roky. Letos v lednu se klubu upsal na další dva roky do léta 2012.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články