Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Obhájci titulu z Mexika porazili Salvador 3:1

San Diego (USA) - Fotbalisté Mexika zahájili vítězně cestu za obhajobou titulu na šampionátu Severní a Střední Ameriky. V úvodním utkání skupiny C porazili před takřka domácí kulisou v San Diegu Salvador 3:1. Jamajčané vstoupili do Zlatého poháru nedělní výhrou 2:0 nad Curacaem.

O branky úřadujících šampionů se před více než 53 tisícovkami diváků postarali Hedgardo Marín, jenž si připsal první trefu v národním dresu, Elias Hernández a Orbelin Pineda. "Máme novou generaci hráčů a ti si musejí zvyknout na takovéto zápasy. Naším cílem je, aby to alespoň někteří z nich dotáhli na mistrovství světa," řekl asistent trenéra Luis Pompilio Páez.

Mexičané startují na turnaji v USA bez největších hvězd, které reprezentaci dovedly na nedávném Poháru FIFA v Rusku ke čtvrtému místu. Obejít se museli i bez trenéra Juana Carlose Osoria, jenž si na tribuně odpykal první část z šestizápasového trestu za urážky rozhodčího.

Ve čtvrtek čeká Mexiko ve skupině utkání s Jamajkou. Poražení finalisté z posledního šampionátu v roce 2015 zdolali Curacao díky gólům Romaria Williamse a Darrena Mattockse v druhém poločase.

Výsledky:

Skupina C:

Jamajka - Curacao 2:0 (0:0)

Branky: 58. Williams, 73. Mattocks.

Mexiko - Salvador 3:1 (2:1)

Branky: 8. Marín, 29. E. Hernández, 55. Pineda - 10. Bonilla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články