Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Novák možná opustí Trabzonspor, kroužila kolem něj i Sparta

Konec v Trabzonsporu a návrat do české ligy? Možnost by tady byla, Filip Novák ale tyto vize ještě tak docela nemá. Třicetiletému obránci každopádně v tureckém klubu po středečním finále poháru skončí smlouva a Trabzon možná po dvou a půl letech opustí.

Filip Novák (vpravo) v dresu Trabzonsporu
zdroj: ČTK/AP

Krajní bek v sezoně celkově zaznamenal deset soutěžních branek a byl čtvrtým nejlepším střelcem týmu.

"Individuální statistiky jsou hezké. Samozřejmě jsem mohl přidat i pár asistencí, bohužel se mi to nepodařilo a střílel jsem jenom góly, což mě trošku mrzí. Ze začátku sezony jsem říkal, že góly dávat nemusím, důležitý je úspěch týmu. Góly bych vyměnil za to, abychom byli první a slavili titul," řekl Novák.

Trabzonspor ještě po 27. kole vedl tabulku, ale ve zbývajících sedmi utkáních jen dvakrát zvítězil a skončil čtyři body za mistrovským Basaksehirem. "Hodně to mrzí, když jsme to měli tak dobře rozehrané. Poslední zápasy po koronapauze se nám moc nepodařily."

Dohrávat tureckou ligu po koronavirovém přerušení se mu vůbec nechtělo. "Ze začátku jsem si přál, ať je konec. Když se rušily některé ligy, tak jsem si říkal, proč ne ta naše. Hraje se bez fanoušků, i když aspoň pro ty u televize. Měl jsem názor, že se to mělo nechat být. Nakonec jsme to museli dohrát a je obrovská škoda, že jsme si to pak pokazili," konstatoval Novák.

Filip Novák
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Bývalý zadák dánského Midtjyllandu, Jablonce a Zlína zatím řeší, kde bude jeho kariéra pokračovat. Po středečním finále tureckého poháru s Alanyasporem se z něj stane volný hráč. "Dostal jsem nabídku na prodloužení smlouvy i tady. Máme i jiné možnosti, ale před finále poháru se ani nehodí o nich mluvit nebo přemýšlet," prohlásil Novák.

"Chci mít čistou hlavu a pro Trabzon získat trofej. Teprve po finále si řekneme, je to otevřené. Můžu zůstat tady, ale také odejít jinam. Rozhodne nabídka, o které budu přesvědčený, že pro mě bude v součtu všech aspektů nejlepší," doplnil třiadvacetinásobný reprezentant s tím, že ho mrzelo, že Trabzonspor s prodloužením smlouvy tolik otálel. 

"Bylo mi v červnu třicet a je přede mnou jeden z posledních dlouhodobých kontraktů. Chci si to pořádně promyslet, mít jistotu, že další krok bude dávat hlavu a patu. Jednoduše vědět, že jsem se rozhodl správně," upozornil Novák.

Do české ligy se ještě vrátit nechce. "Na to je z mého úhlu pohledu brzo. Neformálně se mi ozvala Sparta a vyptávala se na mou situaci, ale poděkoval jsem jim s tím, že momentálně se ještě do Česka nechystám," dodal defenzivní hráč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články