Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nevrátil jsem se do AC Milán dělat maskota, řekl Ibrahimovic

Je mu osmatřicet, ale stále se cítí být výjimečným fotbalistou. Teď to chce švédská fotbalová hvězda Zlatan Ibrahimovic dokázat i v AC Milán, kam přichází poté, co uzavřel úspěšnou štaci v americké MLS. "Nepřišel jsem sem dělat maskota," prohlásil jasně vytáhlý útočník v Miláně.

Je nám líto, video expirovalo.
Ibrahimovic už střílí góly za milánské AC

Se slavným italským klubem, za který už před lety hrál, podepsal půlroční smlouvu v přepočtu za 89 milionů korun. A vedení AC může poté uplatnit opci na jeho služby ještě na další rok.

Za svého působení v klubu v letech 2010–2012 nastřílel bývalý útočník Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín, Barcelony, Paris St. Germain a Manchesteru United za milánský celek v jednašedesáti ligových zápasech 42 gólů. A jak je u něho zvykem, věří si stále hodně. "Vím, co tu mám teď udělat. Zlatan je stále tady," řekl.

Ibrahimovic, který byl volným hráčem poté, co v listopadu opustil LA Galaxy, tvrdí, že měl nyní víc nabídek, než když mu bylo dvacet. "Hledal jsem adrenalin, který potřebuji," řekl k tomu, proč si vybral zrovna AC. "Nikdy jsem neztratil touhu vítězit," dodal s tím, že jednání s milánským klubem se hodně zintenzivnila poté, co celek se slavnou minulostí prohrál v Atalantě 0:5. "Po tom zápase jsem měl hodně telefonátů," přiznal.

Zlatan Ibrahimovic opět v Miláně
zdroj: ČT4/AP autor: Claudio Furlan

AC Milán je v Serii A jedenáctý, když v sedmnácti kolech uhrál jen 21 bodů. Ke svému odchodu z klubu před sedmi lety Ibrahimovic řekl, že šlo tehdy o rozhodnutí klubu. "Nebylo to však bez mého souhlasu, ale důležité je, že jsem tady a chci pomoci."

Příští ligový zápas sehraje AC v pondělí proti Sampdorii a tam už by mohl Ibrahimovic předvést, v jaké se vrátil kondici a formě.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články