Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nepostoupit? Byli bychom blázni, říká sváteční střelec Ďuriš

Tallin - Dlouhých deset měsíců si musel plzeňský fotbalista Michal Ďuriš počkat, než se znovu trefil v soutěžním utkání. O to větší radost dnes měl, když svou brankou pomohl Plzni k výhře 4:0 ve 3. předkole Ligy mistrů proti Nomme Kalju. Sám měl po zápase problém si vzpomenout, kdy naposledy skóroval.

"To už muselo být někdy v žáčcích. Ne, teď vážně, bylo to opravdu dávno," řekl Ďuriš, který poslední soutěžní gól dal na konci září loňského roku v lize proti Teplicím. "Hrozně se mi ulevilo, že jsem to konečně protrhl. Do každého utkání jsem šel s tím, že to konečně zlomím, a dnes to tam konečně padlo," dodal slovenský reprezentant.

Jeho střelecká mizérie byla dosud trochu ve stínu Stanislava Tecla, který se rovněž dlouho trápil. "Bylo to tím, že Standa je čistokrevný útočník, který dával hodně gólů, než se zadrhnul. Měl jsem za něj radost, že to proti Bohemce protrhl. Snad teď budeme oba dávat góly častěji," reagoval Ďuriš.

V utkání proti Kalju zaznamenal třetí gól Plzně a definitivně tak zlomil odpor soupeře a zároveň ještě více pootevřel Plzni dvířka postupu. "Chtěli jsme si odsud odvézt co nejlepší výsledek a to se povedlo. Soupeř byl pro nás velká neznámá, ale zvládli jsme to. Vyhrát 4:0 na hřišti soupeře je super výsledek," míní Ďuriš.

Věří, že Plzeň nyní už postup nepustí. "Míč je sice kulatý, jak se říká, ale jsme dost zkušené mužstvo, abychom to zvládli. Byli bychom blázni, kdybychom to teď pustili. Na druhou stranu ale nikoho nelze podcenit. Sarajevo nám ze tří střel dalo tři góly, tak proč by to nemohlo zopakovat Kalju. Musíme se zodpovědně připravit," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články