Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neporazitelnost Portugalska je minulostí, v Ženevě kralovalo Nizozemsko

Od loňského března, kdy se museli sklonit před Švédskem, nenašli fotbalisté Portugalska přemožitele. Konec série zaznamenali až o rok později. Úřadující mistři Evropy totiž v přípravném utkání podlehli na neutrální půdě v Ženevě Nizozemsku 0:3. Do střelecké listiny ze zapsalo trio Memphis Depay, Ryan Babel a Virgil van Dijk.

Fotbalisté Nizozemska slaví gól v Portugalsku
zdroj: REUTERS autor: Denis Balibouse

Porážku reprezentace z Pyrenejského poloostrova neodvrátil ani kapitán Cristiano Ronaldo, který si v předchozích devíti zápasech za Real Madrid a národní tým připsal 19 branek. Tentokrát ovšem vyšel naprázdno a svou šňůru neprodloužil.

Nizozemsko se naopak rehabilitovalo za páteční porážku před vlastními příznivci s Anglií 0:1. Už ve 12. minutě načal skóre Depay, jenž těsně před brankářem Anthonym Lopesem tečoval střelu Donnyho van de Beeka. O dvacet minut později se Portugalci dožadovali penalty za faul na Ronalda, ale místo toho přišel protiútok a Babel zvýšil náskok "Oranjes". Ještě do poločasu navíc přidal třetí gól stoper Van Dijk.

Favorizovaný soupeř inkasoval třikrát za prvních 45 minut poprvé od mistrovství světa 2014 a zápasu s Německem. Když následně dostal druhou žlutou kartu Joao Cancelo, bylo o osudu střetnutí rozhodnuto. 

Přípravná fotbalová utkání:

Ženeva: Nizozemsko - Portugalsko 3:0 (3:0)
Branky: 12. Depay, 32. Babel, 45.+2 Van Dijk. ČK: 61. Cancelo (Portug.).

Felcsút: Bulharsko - Kazachstán 2:1 (1:0)
Branky: 23. Popov z pen., 90.+4 Bodurov - 55. Tungyšbajev

Belek: Finsko - Malta 5:0 (3:0)
Branky: 13. a 27. Pukki, 23. Taimi, 85. Jensen, 88. Soiri.

Elbasan: Albánie - Norsko 0:1 (0:0)
Branka: 71. Rosted.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články