Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v softballu 2024 Mexiko

Nejlepší rok. Začal narozením dcery a pokračoval dál, ohlíží se zpět Souček

Za nejlepší v kariéře označil končící rok kapitán Slavie Tomáš Souček. Přinesl mu změny v rodině i úspěchy na trávníku, které korunoval vítězstvím v podzimní části ankety Zlatý míč. Čtyřiadvacetiletý reprezentant si také pochvaluje rozhodnutí zatím neodejít do zahraničí. 

"Nejlepší půlrok kariéry? Já bych to spojil, že spíš celý rok byl nejlepší. Začalo to hned i po osobní stránce narozením dcery v lednu. Pak bylo úžasné jaro – Evropská liga i moje individuální. Pokračovalo to teď i podzimem. Takže myslím, že se dá říct, že ty dva půlroky byly dost podobné a byly nejlepší v mé kariéře," řekl Souček.

Více o senzačním podzimu Slavie ve Fotbal fokus podcastu:

Na podzim si připsal osm gólů a tři asistence v české lize, dvě branky v Lize mistrů, jednu trefu za reprezentaci. "Bylo to výjimečné, ale když si vzpomenu na jaro, tak myslím, že tam bylo asi taky sedm gólů a nějaký ten gól v Evropské lize. Takže bych to fakt hodně porovnával. A jestli je to ještě lepší, tak jen dobře pro mě, že jsem šel po individuální stránce ještě nahoru. A věřím, že to jde pořád zvyšovat," prohlásil Souček.

Asi nejraději bude vzpomínat na gól v Dortmundu. "V Lize mistrů jsme sice neměli moc bodů, ale hráli jsme skvěle. Co se týče gólů, tak bych asi vypíchl ten na Dortmundu. I ta akce, kterou jsme před ním rozjeli, byla nádherná. Vyrovnal jsem na Dortmundu, dá se říct na nejlepším stadionu v Evropě. Tam jsem si to užil maximálně," řekl Souček.

"Je neuvěřitelné, co se nám povedlo v naší lize. Kolik bodů máme, jaký máme náskok. K tomu jsme dostali jen čtyři góly z 20 zápasů, to se nevidí. Když koukám na jiné soutěže, není to možné. Navíc ty zápasy byly zaslouženě vyhrané. Nevzpomínám si pomalu na zápas, kdy bychom více nedrželi balon, neměli více šancí. Užíváme si to, baví nás to. Užíváme si každý trénink, zápas, proto se jen zlepšujeme," podotkl Souček.

V létě o něj usilovala řada klubů, ale nakonec podepsal novou vylepšenou smlouvu se Slavií. "Můžu to naprosto hodnotit jen kladně. Nikdo neví, co by se dělo, kdybych někam šel. Když to beru zpětně, tak to bylo skvělé rozhodnutí, jak po individuální, týmové, tak i po rodinné stránce. Ničeho nelituji," uvedl Souček.

O jeho možném přestupu do zahraničí se spekuluje i nyní. "Každé přestupní období to probíhá. Může se o někom mluvit a pak může přestoupit někdo úplně jiný. Já to vždy říkám, že ve fotbale jeden den něco řeknu a zítra se stane úplný opak," podotkl Souček. Svou budoucnost bude zvažovat i s ohledem na letní Euro.

"Je pravda, že co slýchám od kluků, zkušenějších hráčů, tak každý říká, že přestupové okno v létě je daleko lepší. Ale vždy je to o nabídce. Když přijde nabídka, kde by to bylo neuvěřitelné pro další rozvoj a dávalo by to smysl, tak by se o tom mohlo bavit. Ale já jsem šťastný tady ve Slavii, takže uvidíme, co bude dál. Vyhodnotím tyhle věci, jak moji praxi tady nebo někde jinde, tak i pak ten nároďák. Určitě se chci na Euro taky maximálně připravit," řekl Souček.

Na podzim odehrál 31 soutěžních zápasů. "Je to strašné číslo. Posledních 14 dní jsem se už těšil na dovolenou, zároveň jsem chtěl zvládnout závěr podzimu se Slavií, abychom si volno maximálně užili. Po týdnu se třeba budeme těšit zpátky na sebe, ale teď na 10 dnů pověsím kopačky na hřebíček," plánoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články