Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nejlepší anglický tým všech dob? Manchester United

Londýn - Fotbalisté Manchesteru United si s předstihem zajistili rekordní devatenáctý mistrovský titul, kterým se v čele historického pořadí anglické ligy osamostatnili před Liverpoolem. "Rudí ďáblové", kteří slaví triumf v domácí soutěži po roční odmlce, dnes v předposledním kole Premier League uhráli díky penaltě Wayna Rooneyho potřebnou remízu 1:1 v Blackburnu a mají nedostižný sedmibodový náskok před obhájci prvenství z Chelsea. Trenér Alex Ferguson získal s Manchesterem dvanáctý ligový titul, který je pro něj celkově 27. trofeji během čtvrtstoletí na lavičce United.

Jeho svěřenci se už mohou v klidu soustředit na finále Ligy mistrů, v kterém se 28. května střetnou na londýnském stadionu Wembley se španělským mistrem Barcelonou.

Manchester United v této ligové sezoně zaznamenával diametrálně rozdílné výsledky doma a na hřištích soupeřů.

Na stadionu Old Trafford z dosavadních osmnácti utkání ztratil jen dva body za říjnovou remízu 2:2 s nováčkem West Bromwichem. Venku však "Red Devils" vyhráli jen pět utkání, desetkrát uhráli nerozhodný výsledek a čtyřikrát podlehli.

Skóre dnešního zápasu v Blackburnu otevřel po dvaceti minutách střelou z voleje australský záložník Brett Emerton.

Mistrovský bod zajistil hostům na Ewood Parku v 73. minutě Rooney, který proměněným pokutovým kopem potrestal faul domácího brankáře Paula Robinsona na pronikajícího Javiera Hernándeze.

Právě dvaadvacetiletý mexický útočník Hernández se stal v premiérové sezoně v United klíčovým hráčem. Bývalý hráč Guadalajary zatím nastřílel 13 ligových a celkově dvacet soutěžních branek. Především v druhé části sezony zastínil nejlepšího střelce soutěže Dimitara Berbatova, který si s 21 zásahy udržel vedení v tabulce střelců.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články