Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Nejhodnotnějším klubem světa je stále Manchester United

New York - Nejhodnotnějším fotbalovým klubem světa je osmý rok za sebou Manchester United. Cena anglického šampiona podle magazínu Forbes činí 2,235 miliardy dolarů (42,3 miliardy korun) a oproti loňskému roku zaznamenala dvacetiprocentní nárůst.

V žebříčku se za United umístila dvojice španělských velkoklubů Real Madrid a úřadující vítěz Ligy mistrů Barcelona. Hodnota "Bílého baletu" letos vzrostla o 29 procent na 1,877 miliardy dolarů, katalánský celek pak zaznamenal nárůst o 34 procent na 1,307 miliardy. Čtvrtá příčka patří londýnskému Arsenalu (1,292), pátý je Bayern Mnichov (1,235).

Nejvíc si v pořadí Forbesu, které bere v potaz i výši zadlužení klubů, polepšilo Schalke. Jeho cena oproti předchozímu roku narostla o 56 procent na 587 milionů dolarů. Německému celku patří v žebříčku desáté místo.

Manchester United, který v probíhajícím ročníku lukrativní Ligy mistrů vypadl už ve skupině, stále drží i pozici nejhodnotnějšího sportovního klubu na světě. Baseballový tým New York Yankees a celek amerického fotbalu Dallas Cowboys na Manchester ztrácejí 385 milionů dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články