Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nejcennější nula v kariéře a dá se říct i malé vítězství, řekla Lukášová po remíze v Anglii

Remíza, která chutná jako výhra a navíc s čistým kontem. Brankářka Olivie Lukášová odchytala jedno z největších utkání v kariéře při remíze českých fotbalistek v přípravném utkání v Anglii. Jednadvacetiletá gólmanka pražské Slavie předvedla v Brightonu několik povedených zákroků a dvakrát ji také zachránila tyč. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání fotbalistek Anglie - Česko

"Určitě je to největší a nejcennější nula. Je to pro mě i jedna z dosavadních nejdůležitějších remíz, které jsem v kariéře měla. Angličanky jsou mistryně Evropy, skvělý tým. Je to pro nás výborný výsledek, dalo by se říct i jako malé vítězství," řekla Lukášová.

Angličanky vyslaly na její branku pět střel, v první i druhé půli navíc trefily tyč. "Mám ráda zápasy, v nichž se musím neustále koncentrovat a soustředit na to, že kdykoliv může přijít střela, cokoliv. Kromě derby v české lize není moc takových zápasů," uvedla Lukášová.

"Nejhorší byl asi ten závar ve druhém poločase. Míč jsem lízla prsty, změnilo to dráhu a bohudík to trefilo tyč. Myslím, že Petra Bertholdová to tam pak skvěle zachránila," pochvalovala si česká gólmanka.

Zápas v Brightonu sledovalo přes 21 tisíc diváků. "Vnímala jsem to. Je to rozdílné oproti zápasům, na které jsme zvyklé. Neslyšely jsme ani samy sebe. Bylo to něco úžasného, je to radost v tom hrát," poznamenala Lukášová.

Reprezentantky navázaly na únorovou bezbrankovou remízu s Američankami, které jsou pro změnu úřadujícími mistryněmi světa. "Pro nás je skvělé hrát takhle těžké zápasy. Ukázaly jsme si, že se můžeme vyrovnat i takovým soupeřům, jako je Anglie," řekla Lukášová.

"Sledovala jsem Angličanky celé Euro, kde ukázaly, jak kvalitní jsou a jaké individuality mají. Je skvělé s nimi být na hřišti a zahrát si proti nim. Určitě nám to pomůže do budoucna, je to podpora do naší další práce. Ukazujeme, že jako tým rosteme," dodala Lukášová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články